Om hur fel det är att kalla SD för Nazister.Det är helt fel att säga att Sverigedemokraterna är Nazister.

Jo, det har man ju hört och faktiskt de som säger så kan ha rätt.

Nazismen hade (och har) sina konstiga ideal och tankar som SD inte alls ger uttryck för. De är ju inte rasister, de är inte för ett totalitärt samhälle. De är, och det hör man ju på namnet, demokrater. Sverigevänliga demokrater.
Nazisterna var inte demokrater. Där har vi en stor skillnad.
Sverigedemokraterna är ju inte heller rasister, de är kritiska till den massinvandring som andra politiker gjort sig skyldiga till. De vill ju liksom bara att Sverige skall vara Sverige. Att vi får ordning på vårt land först. För det är ju vårt land. Det svenska folkets.

Ett land.

Ett folk.

Det säger ju sig själv, eller hur?

Enligt SD tar vi ju in för många invandrare. De vill ju minska invandringen med 90 %. Det är ganska mycket.

Och enligt SD skall man i Sverige, alltså deras Sverige- det som de som röstar på SD vill ha, det som deras väljare anser vara ”sitt Sverige”, där ska man visa lojalitet mot det ”svenska”.

Den svenska identiteten

Det svenska språket

Den svenska kulturen

Gör man inte det så är det liksom kört. Spelar ingen roll hur många generationer tvättäkta svenskhet du har i dina gener. Brister du i lojalitet mot den svenska kulturen bör du, enligt SDs principprogram, assimileras. Alltså tränas. Till lojalitet. Om du inte utvisas det vill säga.

Men de är inte nazister för det, självklart inte. De är ju demokrater ju.

Sverigevänliga demokrater.

Nu är det ju inte alla som lever upp till Svenskhetskraven. Och om man då har kommit hit från ett annat land och fortfarande känner sig mer tillfreds med att tala på sitt modersmål, om man kan fler ord på t ex arabiska än på svenska- ja då ska man alltså tillbaka. Det gäller 80-90 % av de invandrare vi tagit emot. Så många är alltså här typ i onödan.

De ska tillbaka för att vi ska kunna läka de sår som det mångkulturella rivit upp i den svenska folksjälen. Det är alltså skitmånga människor vi talar om.
Vi har tagit emot ungefär 600 000 flyktingar och invandrare, som bör analyseras och lojalitetsprövas.

90 % av dem kommer skickas hem.

Men kom ihåg nu att jag förstår de stora skillnaderna i ideologi mellan nazismen och sverigedemokratin.

Men hur blir det då när alla dessa 560 000 människor skall avhysas ur landet? Femhundrasextiotusen.

Mer än en halv miljon människor?

Låt oss leka med tanken att SD faktiskt får som de vill. Som de som röstar på SD vill. Väljarna.

Demokraterna- inte nazister.

Sverigevänliga demokrater.

Som värnar folkhemmet.

Jag har svårt att tro att alla kommer känna sig tillfreds med att bli utvisade. Avhysta.

Nu vill jag be dig som läser det här om en tjänst. Jag vill att du tar en liten, liten stund och tänker tillbaka på ett av alla de där fallen som upprört dig. Det lilla barnet som helt plötsligt slits upp från sin skolklass, alla sina kompisar, fritidsaktiviteter. Fotbollsträning. Ett barn som vuxit upp i Sverige och aldrig satt sin fot i det land som föräldrarna flytt ifrån. Ett sånt där fall som får det att vända sig i hjärtat på en och man utbrister ”Nähä! Så här får det ju inte gå till. Inte i Sverige! Tänk på det stackars barnet!” När man skriver på namninsamlingar och låter sig intervjuas av lokaltidningen. Behåll den känslan i ert hjärta eller mage. Den där upprörda känslan av vrede gentemot en oförstående byråkratis maktfullkomlighet.

Så vill jag att ni multiplicerar den med 560 000.

Tänk på alla restauranger, pizzerior, samåbutiker, frisersalonger, grannar, arbetskamrater och hur många av era barns skolkamrater det handlar om. Även om ni inte personligen känner och umgås med invandrare tror jag ni kan förstå vidden av detta.

9 av 10 ska ut.

Hur ska man klara av det? Det kommer ju kräva massiva insatser. Först och främst måste ju den där lojalitetsprövningen äga rum, innan man vet vem som får stanna och vem som ska ut. Frågor om svenska författare, språktest. Kanske testa lojaliteten genom att be muslimer äta griskött och hinduer att äta ko? Kan man inte alla verser på ”så går vi runt kring en enebärsbuske” så ligger man pyrt till. Och nubben-till-sillen-testet, det måste man också klara.

För sådan är ju den svenska kulturen.

Det är sådant det sverigevänliga partiet anser vara viktigt.

Och sen då när lojaliteten prövats, på såväl invandrare som svensk, måste man ju ha fått ihop ett slags register. Kanske med typ tre kolumner? Svensk. Assimilering. Utvisning.

Inte förrän då kan man ta tag i den stora massavhysningen. 560 000 människor.

Det kommer som sagt kräva skitmycket jobb att utvisa alla dem. Polisen kommer inte kunna göra det själva utan måste skapa specialenheter. Kanske frivilliggrupper. Medborgargarden med en snabb väktarutbildning i ryggsäcken. Människor som av lojalitet till sitt fädernesland inser vikten av att rensa ut dem som inte hör hemma där.

Och om inte ens det skulle räcka till, för vi pratar ju om mer än en halv miljon, så får man väl ta hjälp av militären

Tänk då hur en sådan insats kommer te sig i ett av landets invandrartäta områden.

Men, som jag sagt tidigare, SD är inte nazister- så om ni börjar dra paralleller till nazityskland blir jag besviken på er. De är ju bara sverigevänliga demokrater.

Eller, vi behöver inte ens börja i ett av de invandrartäta områdena. Vi kan börja hemma i villa kvarteret, där det bara bor två- tre familjer som inte får stanna. Hämtningen måste ju ske när alla är hemma, förslagsvis på kvällen. I till exempel november har det redan hunnit bli mörkt och i alla fall där jag bor, i Blekinge, regnar det säkert. De brunblöta och vattentunga löven har ännu inte hunnit döljas av den vita snön. Den kommer ju ganska sent om den nu gör det alls. Löven är täckta av rimfrost på morgonen, men det spelar ingen som helst roll.

En insats av den här storleken måste ju bygga på att man går rationellt till väga, man kan ju inte bara plocka ihop en halv miljon människor huller om buller, då blir det ju helt jävla omöjligt. Nej, stad efter stad, by efter by, kvarter efter kvarter.

Så kommer då bilarna. Några mindre där själva hämtarna sitter. Och sedan en större bil. Kanske en buss där andra människor sitter i väntan på nästa steg i utvisningen.

Ett barn  som sover i sin pappas knä.

En tonåring som precis börjat smygröka.

Ett gift par som brukar bråka om vems tur det är att gå ut med soporna.

Efter att ha hållit på och hämta folk i några veckor, eller kanske månader, har männen i bilarna säkert hunnit arbeta upp en likgiltighet inför människornas lidande och vill bara få det gjort snabbt. Så de kan komma hem. Någon ska kanske käka tacos med barnen. Någon annan bara hem till sin tomma lägenhet då han ännu inte funnit den rätta.

Man orkar ju inte lyssna till samma gnäll, gråt och skit kväll efter kväll. Arga män arbetar sena kvällar med att samla ihop folk.

Förmodligen skulle flera av de utvisningshotade redan lämnat sina hem för att undvika hämtarna. Och det är ju inte helt omöjligt att de sökt skydd hos den där svenska familjen längre nedåt gatan, tänker du när du bevittnar spektaklet genom vardagsrumsfönstret. Den där familjen vars barn brukar leka med de där utvisningsbarnen. De går nog i samma klass eller nåt.

Hämtarna blir ännu tröttare och argare när ingen öppnar, så de slår in dörren och genomsöker huset. Ingen hemma. Själv är det väl ingen fara, tänker du. För du klarade ju lojalitetstestet galant. Sjung hoppfallerallanleeeeej. du till och med drog ut på hejet innan du gjorde nu-sveper-jag-nubben-gesten.

Perfekt.

Svenskt.

Lojalt.

Men nu när hämtarna inte hittat dem de söker, ja då blir de tvungna att kolla runt. De knackar snart på din dörr. Först några lagom ointresserat ställda rutinfrågor. Sedan genomsöker de väl huset. Bara för att vara på den säkra sidan. De hittar några av de souvenirer ni köpte i Egyten och sonens palestinasjal. Helvete. Klart som fan de fattar misstankar. De trötta, likgiltigt arga männen. För att rädda dig berättar lilltösen snabbt om lekkamratsgrannarna. Du inser också att du kanske borde gjort det med en gång, för nu måste du ju bli registrerad som en med ”illojala tendenser”.

Tur de gått igenom det korrekta sättet att agera i skolan. Lite som det där med komposteringen som pojken tjatade om i flera månader.

De hämtar sedan hela den andra familjen och nu står fyra hus i kvarteret tomma. Du ser när bussen och bilarna kör vidare.

Förhoppningsvis kommer det att flytta in lite svenskare människor nu, annars kommer de tomma husens förfall att minska värdet på ditt hus.

Så samlas de då ihop 560 000 utlänningar och ett okänt antal svenskar. Illojala svenskar. Men de utvisas ju förstås inte. De hamnar i assimileringsläger. Också ganska rationaliserade historier. För de är ju också en hel del.

För att minimera arbetet upprättar man snart något bättre system för att avgöra vilka svenskar som är benägna att gömma utlänningar. De som ”gillade olika” på aftonbladets kampanj ligger ju inte bra till. Och de som följer Jonas Gardell på Twitter tycks vara mer illojala än andra. Kan vara lika bra att gå med i sverigedemokraterna bara för att slippa bli misstänkt i onödan.

För man är ju sverigevän.

Majstång.

Dalahäst.

Fläskfärs.

I villaområdena lägger sig snart viljan att inte sticka ut, att inte misstänkas härbärgera utlänningar eller umgås med folk som gör det, som en blöt misstänksamhetsfilt över alla sociala situationer. Men det är ändå bättre där än det är för de som bor i de där invandrartäta förorterna.

Där har det ju gått käpprätt åt helvete.

Fatta hur många bussar det krävs till exempelvis Rosengård. Och personal. Varken polisen eller hämtarna räcker till.

Barn.

Vuxna.

Gamla

Och inte minst ungdomarna som vill stanna kvar. Och som tycker sig ha rätt till det bara för att de råkar vara födda i Sverige. De saknar ju den ”nedärvda essens” som kännetecknar svensken. Enligt Sverigedemokraterna alltså.

Det Sverigevänliga och demokratiska alternativet.

Så ungdomarna gör motstånd. Typiskt icke-svenskar. Illojala mot nationen. Inte konstigt att de ska deporteras. Som sagt, polisen och hämtarna räcker ju knappast till i de områdena. Militären får rycka in. Till en början mest som en sköld för att polisen och hämtarna ska kunna sköta sitt jobb utan att bli utsatta för stenkastning. Eskalerar motståndet finns det väl egentligen inget alternativ.

Militären.

Full kraft.

De politiker från andra partier som säger ifrån, höjer sina röster kommer snart att klassas som illojala och bara för att de inte ska försvåra hela upprensningen är det väl bäst att de förs undan. Bara så länge, till dess att situationen lugnat sig. För ska man ha ett folk. Ett land. Då finns det bara plats för en ledare. Annars slits ju nationen lätt itu. Och det var ju inte det folket ville när de röstade på SD. Nej, illojala politiker gör mer skada än nytta. I alla fall just nu. Det var ju dessutom de som tillät situationen att uppstå från första början.

Mångkulturell.

Massinvandring.

Ohejdad.

Och bussarna, ja det finns ju inte hur många bussar som helst. De blir ganska trånga om man säger. De kommer väl att gå oavbrutet, natt som dag.

Och vart ska man göra av alla de människor som väntar på utvisning. Det tar ju ett tag bara att fixa logistiken.

Vem skall vart.

Hur tar de sig dit.

Kanske måste man ha liksom en plats att förvara dem. En plats där de inte ställer till mer mångkulturell oreda som gör oss osäkra i folksjälen.

En stadsdel kanske?

Med murar runt?

Eller läger?

Men de kan ju inte bara sitta där och fortsätta kosta pengar, det har de ju gjort tillräckligt, dessa kravmaskiner. Så länge som de vägrat jobba och bara sugit ut det svenska folket är det väl inte mer än rätt att de liksom betalar tillbaks lite. Det finns ju massor med arbete som måste utföras.

Kanske bara slänga in de andra illojala där också. Politiker, kulturberikare, batikhäxor, vänsterextremister, homosexuella och den där jävla PK-eliten.

Så länge.

Bara.

Det är ju svårt att hitta tillräckligt många lärare i assimilering å där bara hux flux. Och hur avgör man vilka som ska få komma först i kön till assimileringsinstitutionerna? Kanske kan det vara så att de som arbetar hårdast i lägret visar störst vilja att återanpassa sig. Att bli assimilerade?

Kanske kan arbete ge frihet?

En svensk, demokratisk frihet.

Och återigen så här i slutet av min text vill jag återigen påminna er om hur fel det är när man jämför Sverigedemokraterna med Nazisterna.

Nazisterna var ju onda.

Sverigedemokraterna är ju vänliga.

Sverigevänliga.

Edit:

 
Edit 2: ”Det hela är mycket enkelt. Om Du är motståndare till det mångkulturella samhället och EU är Du med oss – är Du inte det så är Du mot oss (d.v.s. en Quissling). […] . Om undersökningen visar att Bergsjön säger nej till mångkulturen kommer SD att verka för att Bergsjön delas upp i en mångkulturell del och en homogen del, i väntan på assimilering eller repatriering av de främmande. […] Vi ska använda partistödspengarna till att hjälpa fattiga svenskar och broderfolk att flytta från invandrartäta områden i Göteborg, allt för att motverka integrationen.”
– Per och Lars Emanuelsson, då, 2004, ordförande och vice ordförande för SD Göteborg, i ett brev till Bergsjöborna.
Enligt dåvarande partiordförande “ett mindre avsteg som är lätt att förklara.”

 

 

 142 thoughts on “Om hur fel det är att kalla SD för Nazister.

 1. Men har SD verkligen sagt att de vill SKICKA TILLBAKA invandrare? Trodde de bara ville minska invandringen, inte skicka tillbaka typ halva svenska befolkningen haha

 2. Jag kan bara hålla med.
  Trodde faktiskt inte vi skulle behöva se det här hända.
  Just hur nazisterna lyckades piska upp stämningen så mot judarna har alltid förbryllat mig.
  Hur gick det till, brukade jag fråga mig.
  Men nu när jag ser det hända igen blir jag förvånad över att det är så många som går på det.
  Att de liksom bara sveps med.

 3. En otroligt läsvärd text där du på ett kreativt sätt åskådliggör en utav de yttersta konsekvenserna av en fascistisk politik i praktiken! Lika intressant har det varit att läsa kommentarerna. Jag tror att vi här i Sverige lever i en falsk trygghet eftersom vi har varit förskonade från totalitära politika ledare och att vi har levt i en demokrati nu i hundra år. Vi har dessutom sluppit krig och annat elände.

  SD-väljarna fascinerar mig. För första gången i svensk historia kämpar folk på riktigt för att minska sina mänskliga och medborerliga rättigheter (??!!). Fullständigt aningslösa om hur resultatet skulle bli om de nu, Gud förbjude fick sina önskningar uppfyllda. Hur tänker man om man vill:

  – Försämra arbetsrätten? I Norge sitter de nu i regeringen, och har redan utarbetat ett förslag som snart kommer att börja gälla, vilket innebär att arbetsgivare när som helst kan kalla in sina anställda för att arbeta. Den som nekar att komma riskerar att förlora sin anställning. Här i landet vill SD försämra LAS, det vill säga turordningsreglerna och införa obligatorisk fackavgift. Det senaste kommer att leda till att fackförbundsrörelsen kommer att utarmas på medlemmar och på så vis få mindre inflytande. De som är anställda riskerar i framtiden att helt ligga i händerna på sin arbetsgivare. Hur ska det gå med 8-timmarsdagen, semester, tjänstledigt, arbetsmiljön, fasta anställningar, löner osv, om SD får härja fritt? Ska vi tillbaka till statarsamhället menar de?

  – Försämra demokratin. Det finns alltså folk här i landet som inte vill ha religionsfrihet? Hur är det möjligt att man föredrar att staten ska bestämma vad man ska tro eller inte tro? En historiskt sett unik rättighet som det svenska folket åtnjutit sedan 50-talet, spottar alltså bortskämda svenskar på idag?

  -Försämra arbetet med diskriminering av kvinnor. Det enda man tycks vilja satsa på är att motverka hedersvåld, men man saknar fullständigt vilja och kunskap om de cementerade könsorättvisorna som förekommer och har förekommit i Sverige. Man pekar ut burka och förfasar sig över ANDRAS förtryck medan man blundar för prostitution, trafficking, våld mot kvinnor, den massiva sexuella objektifieringen av kvinnor och de sjuka könsstereotyper som påverkar oss alla negativt i vårt land.

  -Minska skatteintäkterna. Hur ska man finansiera en välfärd värd namnet utan pengar? Endast en idiot tror att pengarna från asylinvandringen räcker till det. SD har själva röstat på alla jobbskatteavdrag vilket gynnat den välgödda medel- och överklassen främst, till priset av nedskärningar inom offentlig sektor, sjuka och arbetslösa. Jag tillhör själv de välgödda men jag tycker att detta är girighet på hög nivå och att det vittnar om en utbredd brist på empati och medkänsla.

  -Göra sig av med rättigheterna för alla medborgare att själv få definiera sin nationalitet. Vem, har rätt att tala om för andra vad som är “svenskt” eller inte? Om för många upplevs vara “icke-lojala” mot svenskheten hur ska man lösa det? Blir det fängelse eller böter om flertalet svenskar skulle gilla att fira en utländsk tradition, ex Alla hjärtans dag eller Halloween? Ska det bli ett A- och B-lag i samhället, där de som går med knätofsar och käkar lungmos får en bättre status, ungefär som i DDR? Hur ska staten kontrollera att svenskarna är svenska nog?

  -Minska de mänskliga rättigheterna genom att införa tvångssterilisering, neka samkönade inseminering och adoptionsrätt, förbjuda homosexuella att gifta sig i kyrkan. Vad kommer därnäst undrar man? Vilka andra grupper kommer att utdefinieras och kränkas? Handikappade, psykiskt sjuka, folk med annan hudfärg eller några andra? Skrämmande!

  Ja, listan kan göras lång. Vad gäller alla fd brottslingar som finns i partiet utstationerade i kommunerna och vad till och med SD-politiker i riksdagen kan tänka sig göra med sina medmänniskor vet vi alla. Hur kan man välja att dessa människor med så uppenbart låg moralisk nivå ska styra ens liv? Ja, fascinerande som sagt.

 4. Hej och tack för din kommentar:)
  Som sagt är ju jag en väldigt ny bloggare och har rent allmänt dålig koll på bloggar. Skulle inte du kunna ge mig lite tips och kanske länka till några av de bättre bloggarna?
  Jag vill ju verkligen inte fortsätta stå med huvudet under armen.
  Tack på förhand.

 5. Ännu en dum bloggare med huvet under armen… NI är så fruktansvärt DRYGA!! Har ni verkligen inget bättre för er i ert liv än att sitta och kasta ut dynga??? Det ÄR pga av sånna som ni som gör att Sverige ser ut som det gör, herregud säger jag bara!!!! HEJA SD… Att ta reda på FAKTA det är DU sämst på!!!!!!!!! Baaaaah

 6. Självklart är det inte bara sverigedemokrater som är rasister.
  Om så vore fallet skulle ju partiet nu vara mättat. Men de är det enda partiet som talar om hur det finns en ursvensk “essens” som ger vissa människor större rätt att leva i landet.
  Det enda partiet där det finns stora interna konflikter för att en person i partitoppen är född av en judinna.
  “Judifieringen” kallar de det.

  Och så till sist, är du säker på att du vill öppna den Pandoras ask som konstiga uttalanden av kommunpolitiker utgör?

  Men det är klart, det var väl ändå jag som började prata om partiets historia.
  Din film är från 2006.

  I samma veva
  ”Det hela är mycket enkelt. Om Du är motståndare till det mångkulturella samhället och EU är Du med oss – är Du inte det så är Du mot oss (d.v.s. en Quissling). […] . Om undersökningen visar att Bergsjön säger nej till mångkulturen kommer SD att verka för att Bergsjön delas upp i en mångkulturell del och en homogen del, i väntan på assimilering eller repatriering av de främmande. […] Vi ska använda partistödspengarna till att hjälpa fattiga svenskar och broderfolk att flytta från invandrartäta områden i Göteborg, allt för att motverka integrationen.”
  – Per och Lars Emanuelsson, då ordförande och vice ordförande för SD Göteborg, i ett brev till Bergsjöborna.

 7. Kul att hela din texter faller på att du inte är påläst.

  SD vill inte utvisa 90% av de som kommer hit.
  De vill BEGRÄNSA inflödet, alltså att det inte ska komma in lika många. Inte utvisa de som redan kommit hit.

  Så tyvärr är hela din argumentation fel.

 8. Svar till tvärsned som skrev:
  “Skitfin och tankvärd text! Dock ett par saker: visst är det många likgiltiga, arga män som är i farten. Fast de som hatar med en passion är lika ofta kvinnor. Det sitter ju inte i könet om man e puckad. Sedan, som den stockholmare jag är, kan jag tycka att alla dessa smålänningar, gotlänningar, skåningar (dem är det synd om!) göteborgare etc etc som vill komma hit till storstan och skaffa sig en schysst tillvaro på andras bekostnad och som ”hatar invandrare” kanske borde tänka att de gärna får stanna kvar och bygga upp sin egen hembygd..bara en tanke”

  Ja, jag förbisåg kvinnorna och det är något du har alldeles rätt i.
  Det var dumt av mig.

  Och det du säger om de som flyttar till storstan är något jag också funderat på. Och detta fast jag bor i lilla Blekinge.
  Det finns de som flyttar hit från andra landsting och blir typ sjuka direkt, och vad gör de då?
  Jo, de uppsöker sjukvården.
  Blir man förbannad eller?
  De har ju inte betalt knappt en endaste hundralapp i landstingsskatt här utan de bara insjuknar och förväntar sig att få använda sig av våra skattepengar.
  Fatta det!!
  Studenter på högskolan till exempel.
  Jag hatar inte smålänningar, det är inte det, jag känner flera stycken som är hur snälla som helst. Men när de sitter där på akuten med något jävla näsblod eller en sprucken blindtarm. Då blir jag förbannad.

 9. Svar till Bengan som skrev:
  “Jag är av den åsikten att vi skall hjälpa alla vi kan Men det är en sak som blockerar detta.
  Om vi tittar på Åldringsvården (som exempel) Man har plockat bort Terrapin på grund av pengar. Antalet vård timmar har skurits ner genom mindre antal personal följd sämmre kvalité på vården.
  Hela tiden är det pengar som styr. Ockay vi höjer skatterna så att vi kan till godo se alla grupper i samhället. Men då är det ingen som vill vara solidarisk. ELLER”

  Jo.
  Det finns faktiskt ganska gott om folk som vill vara just så solidariska.

 10. Svar till Nona som skrev: “Din text är så full av fel att det är skrämmande! Textförfattaren borde skämmas att lägga ner tid på att få den typen av ren dynga att framstå som seriös och trovärdig!
  Sen har många kommentatorer lika lite rätt in formation om vad SD står för… Rent sorgligt och fullständigt patetiskt!”

  Men det är ju det där ständigt återkommande argumentet “Vad SD står för.”
  Vad står detta nya lilla parti för egentligen då?
  Uppenbart är ju att det inte bara är jag och andra ickeSDare som har svårt att förstå det.
  Med undantag för en och annan i den absoluta partitoppen så är det ju väldigt få inom partiet. De som är aktiva alltså. Typ sitter i Riksdagen och Partistyrelsen, kommuner och landsting, som har koll.
  Senast var det ju riksdagsmannen Stellan Bojerud som gick ut och hyllade Svenskarnas Parti – ett öppet nationalsocialistiskt parti, för ett väl genomfört arrangemang.
  Om inte ens deras riksdagsledamöter har koll på vad partiet står för, hur ska då vi vanliga medborgare ha en chans?

  Så, nej Nona, jag håller inte med dig.
  Inte alls faktiskt.

 11. Svar till UncleBob som skrev bland annat:
  “Vad är detta för tramsblogg? Redan i början av textsjoket kommer det första nonsensargumentet ”90 % av dem kommer skickas hem” En typisk vänstervriden lögn.
  Ett gravt argumentationsfel som är högst medvetet… SD kommer att minska den FRAMTIDA invandringen med 90% om de får majoritet. Det innebär en andhämtningspaus i massinvandringen och en anpassning till jämförbara länder i Europa. Nä det här du skrev ”kanske_eller”, är ett passerat stadium för länge sen.”

  Det är min tramsblogg.

  Jag vet att det finns många som stör sig på att människor förknippar Sverigedemokraterna med det högerextrema rashyllande parti de var, uniformerade och heilande, när Jimmie Åkesson gick med. Partiet som grillade korv över bokbål och hatade “negrer”.
  Att det finns folk som jag, som envisas med att hävda att det är så.
  Fortfarande.
  Att partiet bara har ändrat sin fasad. Att de inte alls är det mittenparti de utger sig för att vara.
  Att de faktiskt inte säger det de menar.
  Inte bara för att det är olagligt utan för att det visat sig vara ett ganska dåligt sätt att komma till makten på, och det är ju det som räknas.
  Med Jimmie Åkesson som en infiltratör i det demokratiska systemet.
  “Jaha, vad har du då för belägg för det då?!! Källhänvisa nu bloggarjävel!”

  Jag låter dig, UncleBob, vara exemplet. Hoppas det går bra.
  “…en typisk vänstervriden lögn.”
  Jo tjo!
  Så låter det ju ta mig tusan hela tiden när man argumenterar med Sverigedemokrater och andra rasistiska tangentbordsvikingar på nätet.
  ALLT och ALLA är vänster.

  Det kan inte finnas så jävla mycket till vänster om mitten.
  Något endaste litet politiskt ställningstagande borde ju hamna till höger, inte sant?
  Som jag har förstått “mitten” borde hälften hamna till höger, men det gör det inte.

  Nä.
  Det är bara lur.

  För om det inte är lur så betyder ju det att det finns en himla massa höger där ute som ingen av oss i PK-lögnen känner till. En slags hemlig höger som SD-anhängare har koll på. Så kan det väl inte vara?

 12. Tack för underbar läsning! Önskar att så många inte gick in i försvar för sitt älskade SD och därmed är naiva som satan. Men du lyckades nog få några tvekande till att inse något!!

 13. Svar till Josaf A som skriver:
  “” Nej, jag tror inte att det finns en gräns för hur många ett land kan ta emot”. Kan man verkligen ta en sådan bloggare på allvar? Efter bra många år i Kina så vet jag att ca 800 miljoner kineser idag lever under den svenska ”hungergränsen”. Men Sverige bjuder inte aktivt in dessa kineser att bo här. Sverige har idag ca 200 000 hektar obrukad god åkerjord (ligger i träda) om skulle kunnas brukas och bidra till samhällsekonomin, bla genom export av jordbruksprodukter.”

  Du har självklart rätt, man ska aldrig ta en anonym bloggare på för stort allvar.
  Det är jätteviktigt.

  Det är en uppmaning till alla som läser.

  För rätt vad det är så kommer det någon, kanske en folkvald riksdagsledamot, som anger en anonym blogg som sin källa för olika påståenden. Och så kan man ju inte ha det i en demokrati.
  Nä hu.

  Och när vi väl klarat av det så kan vi gå vidare till ditt egentliga argument.
  800 miljoner kineser.
  Ja oj vad trångt det skulle bli.
  Det har jag ju inte tänkt på.
  Köerna på ICA skulle ju bli skitlånga.
  Och tänk om kineserna inte vet hur man köar.
  Det är ju svenskt att köa.
  Och tänk om kineserna inte har med sig lunchlåda till jobbet?
  Det är ju också svenskt.
  Ja då blir det ju huller om buller av allt ihop.

  Nej men, vad nu?
  Låter det som om jag inte tar dig på allvar?

  Då vill jag be lite om ursäkt.

  Eller är det faktiskt så att du menar att vi som lever i överflöd ska dela med oss till dem som svälter?
  Det tycker jag låter fint.
  Även om det i sin tur skulle innebära att vi inte fick så mycket mat att vi dör av fetma.
  Lite får man ju offra.

 14. Vad är detta för tramsblogg? Redan i början av textsjoket kommer det första nonsensargumentet “90 % av dem kommer skickas hem” En typisk vänstervriden lögn.
  Ett gravt argumentationsfel som är högst medvetet… SD kommer att minska den FRAMTIDA invandringen med 90% om de får majoritet. Det innebär en andhämtningspaus i massinvandringen och en anpassning till jämförbara länder i Europa. Nä det här du skrev “kanske_eller”, är ett passerat stadium för länge sen.

  Folk går inte på så uppenbart lögnaktiga argument.
  Läs på om argumentationsfel här: https://sv.wikipedia.org/wiki/Argumentationsfel
  Det första argumentationsfelet var en “halmgubbe” (strawman)
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Halmgubbe

  Det vore samma sak som om jag kallade dig “Kommunist” och påstår att du vill införa kommunistisk diktatur och arbetsläger för oliktänkande. Gulaglägerna var vanligt förekommande under Sovjettiden.
  Nu försöker du och dina kamrater i vänsterträsket införa samma system. Det gick i graven för tjugo år sen. Låt liket av en omänsklig ideologi ligga och ruttna i frid!

 15. Wow, tack för en text som gjorde ont i magen. Och för att du rakryggat och skarpt kickar sdarnas rövar med avundsvärd intellektuell kung-fu. Du har något att lära andra vad gäller bemötande av irrelevanta argument. Gör det!

 16. ” Nej, jag tror inte att det finns en gräns för hur många ett land kan ta emot”. Kan man verkligen ta en sådan bloggare på allvar? Efter bra många år i Kina så vet jag att ca 800 miljoner kineser idag lever under den svenska “hungergränsen”. Men Sverige bjuder inte aktivt in dessa kineser att bo här. Sverige har idag ca 200 000 hektar obrukad god åkerjord (ligger i träda) om skulle kunnas brukas och bidra till samhällsekonomin, bla genom export av jordbruksprodukter.

 17. De flesta här verkar inte kunna sin historia. Tragiskt! Det var nämligen precis så här Andra världskriget startade. Så här Hitler gjorde för att genomföra ett extremt massmord på judar, homosexuella, romer, andra politiker och handikappade. Han var folkvald, demokratiskt i 2 val där han i sista valet vann absolut majoritet och kunde ändra grundlagen från demokrati till diktatur. Det var precis så han startade sin utrensning, sina getton och avslutningsvis sina dödsläger. Om man inte förstår vad partier som SD faktiskt står för, var deras politik och sätt att se på människor leder. Då är min fråga, är man då lämplig att ha rösträtt i frågor som berör 9 miljoner personers liv?

 18. Mycket bra och engagerande text. Imponerande.
  Jag imponeras också av att du orkar skriva svar när de förväntade dumkommentarerna börjar ramla in (hej Pelle Bertilsdotter).
  Jag kommer att fortsätta läsa den här bloggen. Det känns som att det är värt det. 🙂

 19. Helt underbar text!
  Jag har länge dragit paraleller med hitler och sverigedemokraterna..
  Har inte läst alla kommentarer men måste bara häva ur mig detta:
  Om vi nu leker att sverigedemokraterna låter alla som är i landen få stanna, men dom tar inte in fler (eller låter bli att ta in 90% av dom som kommer som alla vet att dom vill göra).. DOM människorna som INTE ENS KOMMER IN I LANDET, dom kan man se som dom potentiella villaägarna, grannarna, klass och jobbarkompisarna, osv. Varför har människor så svårt att se det? Även fast dom inte kommer in i Sverige så har dom ett liv och känslor, dom börjar inte när dom skaffar sig ett liv här… Är det skillnad på att deportera en invandrare med hus här än en invandrare utan?
  Jag blir så jävla förbannad på folk som inte bryr sig så länge det inte handlar om Svenskar.
  Jag tror som du, invandringen är en lösning på våra problem, inte kärnan till problemen.. Jag förstår inte hur det skulle kunna vara annorlunda. Om man bor 20 stycken i en by så behövs en läkare och en lärare. Flyttar det in 20 nya så kommer det behövas 2 läkare och två lärare.. Jobben blir alltså fler om man är fler som behöver tjänster. Sen är det inte invandrarnas fel att snål-chefen vill tjäna så mycket pengar som möjligt utan att ta hänsyn till sina anställda.. Alla kämpar vi ju för överlevnad.
  Och det här med den svenska kulturen…. Många skriver att invandrare inte tar hänsyn till kulturen och naturen? Vad är det för skitsnack? Självklart finns det idioter i alla kulturer, religioner och länder. Men majoriteten är det inte.
  Vilka är det som tillåter provborrningar i kallak t ex? Inte är det invandrana. Vilka är det som misshandlar sina kvinnor? Dom med skev kvinnosyn! Inte invandrarna. Burka? Ja, vad fan gör det om kvinnorna själva vill ha det? Precis som att min 7-åring gillar att prova smink för att jag sminkar mig!
  Alla ska självklart respektera svensk lag, men det här med “kulturen”? Jag är svensk men är knappast intresserad av sverigedemokraternas kultur: att sjunga nationalsången på gatan eller dansa runt midsommarkuken och supa mig full.

  Åh, den här kommentaren blev jättesnurrig och är säkert inte ens läsbar. Jag kan inte rå för det. Jag blir så himla ledsen på alla nazister.. förlåt.. demokrater….

  <3 till dig!

 20. Din text är så full av fel att det är skrämmande! Textförfattaren borde skämmas att lägga ner tid på att få den typen av ren dynga att framstå som seriös och trovärdig!
  Sen har många kommentatorer lika lite rätt in formation om vad SD står för… Rent sorgligt och fullständigt patetiskt!

 21. Jag är av den åsikten att vi skall hjälpa alla vi kan Men det är en sak som blockerar detta.
  Om vi tittar på Åldringsvården (som exempel) Man har plockat bort Terrapin på grund av pengar. Antalet vård timmar har skurits ner genom mindre antal personal följd sämmre kvalité på vården.
  Hela tiden är det pengar som styr. Ockay vi höjer skatterna så att vi kan till godo se alla grupper i samhället. Men då är det ingen som vill vara solidarisk. ELLER

 22. Skitfin och tankvärd text! Dock ett par saker: visst är det många likgiltiga, arga män som är i farten. Fast de som hatar med en passion är lika ofta kvinnor. Det sitter ju inte i könet om man e puckad. Sedan, som den stockholmare jag är, kan jag tycka att alla dessa smålänningar, gotlänningar, skåningar (dem är det synd om!) göteborgare etc etc som vill komma hit till storstan och skaffa sig en schysst tillvaro på andras bekostnad och som “hatar invandrare” kanske borde tänka att de gärna får stanna kvar och bygga upp sin egen hembygd..bara en tanke.

 23. Det här var bland det bästa som jag har läst på länge!
  Stora tummen upp och ha en fortsatt trevlig kväll 🙂

 24. Underbar ironi och analys av läget, men hur länge vi måste tjafsa om hur andra ska vara? Jag tycker det upp till var och en om de vill gå till kyrkan, Moské eller Diskotek , varför vi måste skapa problem? Varför vi kan inte leva i en Harmoni samhälle med all respekt och kärlek? 
  Kan vi koncentrera vad ska vi göra för att ha en bra sjukvård, bra skolsystemet, jämställdhet mellan könen, och utveckla mänskliga rättighet, Vi måste kämpa för att Sverige utvecklas nu mer och det ska vara bäst i Värden på all sätt och vis.
  Det jag tycker.

 25. “Nationen har utgjort grunden för demokratins och de solidariska välfärdssystemens framväxt.

  Sverigedemokraterna definierar den svenska nationen i termer av lojalitet, gemensam identitet, gemensamt språk och gemensam kultur. Medlem av den svenska nationen kan man enligt vår uppfattning bli genom att antingen födas in den eller genom att senare i livet aktivt välja att uppgå i den.

  Som infödd svensk räknar vi den som är född eller i tidig ålder adopterad till Sverige av svensktalande föräldrar med svensk eller nordisk identitet.

  Som assimilerad till den svenska nationen räknar vi den med icke-svensk bakgrund som talar flytande svenska, uppfattar sig själv som svensk, lever i enlighet med den svenska kulturen, ser den svenska historien som sin egen och känner större lojalitet med den svenska nationen än med någon annan nation.

  På samma sätt som den som är född in i en annan nation senare i livet kan bli en del av den svenska nationen menar vi också att man även som infödd svensk kan upphöra att vara en del av den svenska nationen genom att byta lojalitet, språk, identitet eller kultur.”

  Detta innebär ju faktiskt att du genom att t ex i för hög grad gilla icke-svensk kultur, kanske du läser mycket typ japansk manga och går klädd som en mangafigur, kan ha brutit din lojalitet till Sverige.
  Lite längre ner i deras principprogram kommer följande
  “Vi tror att det bästa för vårt samhälle är att en så stor andel som möjligt av statens medborgare också har en svensk identitet. Vi inser och accepterar dock att det alltid kommer att finnas en viss andel av medborgarna som inte uppfattar sig som svenska. Vi ser inget större problem med detta så länge denna grupp är begränsad, accepterar svenska lagar, normer och traditioner och inte bidrar till ökad segregation och motsättningar.”
  Vilket kan tolkas som att när det blir för mycket mangaläsare, eller när de rekorderliga svensksvenskarna börjar ge sig på dem för att mangafolket upplevs störande, då bör staten ta itu med dem.
  Mangafolket alltså.
  Inte svenskarna.

 26. Men.. grundar sig inte det här inlägget på “the argument of a straw man”? Jag kan inte hitta några belägg för repatriation eller krav på assimiliering i SD:s principprogram?

  Är det inte bättre att vi bemöter dem i sakfrågor med fakta, logik och sunda argument än att hitta på saker? Jag tror att debattekniken i det här inlägget bara kommer att leda till att de växer.

 27. Fantastiskt välskrivet och ett (smakfullt) långfinger i ögat på de bittra Sverigedemokraterna. Fortsätt så!

 28. Snacka om att koka soppa på spik.. Varifrån har du fått att SD ska skicka hem invandrare? “Man måste läsa partiprogrammet kritiskt”, ja, men då är det ju rena spekulationer. I så fall påstår jag att Vänsterpartiet och övriga partier till vänster om S är kommunister som vill genomföra ett stort språng à la Kina och därmed svälta ihjäl hela den svenska befolkningen, eftersom de motsätter sig privata alternativ i välfärden. De vill ju inte ha företag!!!!!! Eller? Det är ungefär på samma nivå..

  SD vill är minska invandringen till ungefär samma nivå som vårt grannland Finland. Är Finland ett nazistisk land?

 29. Vilka är dom där jävla invandrarna alla skriver om? Menar ni alla som kommer från Norge, Danmark, Tyskland, England… eller kanske från USA? Finland? Därifrån plus en del andra länder kommer dom flesta, men säg vad ni menar istället! Ni menar endast dom som kommer från typ arabländer och vissa delar av Afrika!

 30. Visst måste vi bli bättre på att låta alla människor använda sin fulla potential, det håller jag med om fullt ut.
  Men din, och flera andras, lösning- att stoppa invandringen för att systemet inte räcker till tycks mig bygga på ett känslokallt synsätt där vi enkelt avfärdar våra medmänniskors behov och förhoppningar.

  Om vi skulle använda det synsättet på andra samhälleliga funktioner skulle vi snart se hur improduktivt och cyniskt det är.
  Förskolan går på knäna med för stora barngrupper.
  Vi får därför inte föda fler barn. I alla fall inte förrän vi fått förskolan på fötter.
  Att ett system inte räcker till betyder inte att man måste dimensionera utefter det. Det jag förespråkar är att man anpassar systemet.
  Och i synnerhet när systemets begränsningar går ut över människor.

  Lösningen är inte att vi förbjuds föda barn, eller att de barn som föds inte får gå i skolan.
  Lösningen är att anpassa skolan så alla får utbildning.

 31. Återigen kör jag med den där fulingen att svara med en fråga.
  Jag ber lite om ursäkt för det, men bara lite.
  Svarsfrågan:
  Var i Moderaternas partiprogram säger de att de vill ge de rika mer pengar genom att ta från de fattiga och därigenom stimulera marknaden att köpa fler miljöfarliga leksaker till sina barn. Leksaker som man får till typ happy meal. Och vart i deras partiprogram står det att det bästa är om de tillverkas av underbetalda barn i Kina av råvaror som bidrar till att snabbt förstöra naturen genom att använda ändliga resurser på ett ytterst oansvarigt sätt?

  Jag tror inte man skriver partiprogram på det viset.
  Därför bör man inte heller läsa dem okritiskt.

 32. Himla bra text! Tänkvärt, snygga paralleller. Skulle även kunna dra paralleller till Mussolinis Italien. Fascismen. Tyvärr är inte historia ett kärnämne i gymnasieskolan längre. Tyvärr börjar de som överlevde förintelsen dö av ålderdom. Tyvärr så börjar vi glömma, förtränga historien. Bra att det finns de som påminner. Drar paralleller. Fortsätter påminna när vi övriga glömmer. Tack!

 33. Tror nog att mn visst kan vara nazist om man är jude. Det fanns en hel del under andra världskriget t.ex. Hitler, osv. Haha, det är ju som att säga att man inte kan vara rasist för att man är svart.
  Men jag tror det är irrelevant att diskutera vilken “ism” vi talar om. Fascism, rasism, nazism.. De är alla förtryckande och bakåtsträvande ideologier, punkt slut.

  Nej, för fan folk. Ta tillvara på befolkningsökningen istället. Stimulera arbetsmarknaden och småföretagandet och se ekonomin växa. Om man börjar fjanta till politiken med sånt här så hamnar vi på småskolenivå, och kommer ingenvart alls.

 34. Då ska vi se; 600 000 x 0,9 = 540 000.

  Kanske något man borde ha tagit reda på för att öka trovärdigheten i en annars välskriven text.

 35. Om alla olika typer av människor skulle kännas igen med hjälp av en färg, t.ex kön, religionstro, Ursprung, hudfärg och läggning, skulle man kunna säga att du är färgblind då?

 36. Hela artikeln baseras på ett citat som säger “SD vill STOPPA 90% av invandringen”……

  “Vill stoppa”….. Nu är jag inte perfekt i svensk grammatik….o jag kan inte mycket fakta om politiska partier….

  MEN…. Att vilja adressera den massiva invandring som helt klart har skapat mycket segregation och uppenbart inte fungerar , genom att dra ner antalet och ha en siffra som är mer proportionell till vad svenska samhället kan HANTERA i FRAMTIDEN (!!!!) …..är en enorm skillnad.

  Jag ställer mig tveksam till att ett enskilt parti har gått o skaffat en filosofi som praktiskt innebär att man utvisar 0.5 miljoner människor över natten.
  Titta på hur resten av världen hanterar sin immigration – man får kämpa för sig själv- det är tufft och man är i en utsatt position.

  Vi har skapat ett land där vi på papper tar hand om människor , men det faktum att överkvalificerade , smarta o arbetsföra människor från andra länder inte får en ärlig chans – eftersom vi överbelastat systemet o där den den vardagliga rasismen är fakta – är en skam.

  Varför är man rasist för att man vill få ett fungerande samhälle där ALLA kan få en chans …?
  Varför inte adressera de problem vi har idag genom att pausa fortsatt oproportionerligt stor invandring???

 37. Visst är förtryck för jävligt?
  Och visst ska vi inte tolerera det?
  Och om något anser jag det vara viktigt att vi inte lagstiftar att det är okej?
  Att vi inte röstar på ett parti som är uppbyggt just på tanken att förtryck är rätt och riktigt?

 38. Jag skall aldrig yttra mig själv igen.

  …äh! Jäklar!
  Redan där sprack det ju, ska man inte ens kunna yttra sig om att man inte ska yttra sig i det här jävla landet innan någon säger att man inte ska säga sånt!
  Termen “dumknullad” tycker jag också var rolig. Och jag känner mig ju mycket mer direkt och pang på än de där smartsamlagade snobbarna.

  Men du, som verkligen förstår det här med Sverige och sverigedemokraterna, skulle inte du kunna berätta hur till exempel staten ska gå till väga när de får reda på att någon är illojal mot den svenska kulturen?
  Hur får de ens reda på det?
  Hur kommer assimileringen gå till och var drar man gränsen?
  Kommer det finnas någon slags gråzon? Kan man kanske missa två julaftnar och ändå klara sig undan med en skriftlig varning?

 39. Vad tycker ni om invandrare som röstar på SD då?.
  Är dom också äckliga rasister och nazister dom med eller?. Jag tror inte att ni skulle våga kalla dom för någonting sånt för ni är för rädda att bli kallade rasister själva, Ni väljer bort ett humant och logiskt samhälle bara för att ni är rädda.

  Jag känner ett stort antal människor som har alla möjliga ursprung och hudfärger som kommer att rösta på SD, Många utav dom är högutbildade och är bland dom smartaste jag har träffat, Det är tragiskt när smarta invandrare kommer till Sverige och som vill skapa ett bra svenskt samhälle förstår mer än vad många pantade Svenskar gör som går och luktar våra tragiska 7-klöver politiker i arslet när dom släpper en fjärt bara för att ni avundas dessa töntiga politiker utav någon tragisk anledning..

  Allt handlar om ekonomi men det förstår inte en vanlig dum svensk utan matte kunskaper som tror att Sverige har oändligt med pengar att ta ifrån bara för att våra politiker inte tar upp hur mycket som invandringen kostar, Vi drar ned på vård, äldrevård och skola för Svenskar och lägger till mer och mer på ”invandring” utan att kräva någonting alls tillbaks.

  Det finns hemsidor som tar upp Sveriges problem med invandring dagligen, Det bara sprutar ut nyheter med saker som är negativt för Sverige, Men i Sveriges normala media kan vi läsa om någon tönt som har stukat sin tå eller om en massa töntiga saker som hänt i Sverige som inte har någon betydelse alls eller någonting liknande.

  Avpixlat.info / Friatider.se / Exponerat.info – är bara några utav alla hemsidor som finns som där man kan läsa en massa. Men läs ni era Aftonblaskor och tro allt är frid och fröjd när det kommer till invandringen.

  Kalla det rasist hemsidor om ni vill men dom tar i alla fall upp problem som vanliga tidningar skulle sparka sin personal för utifall dom skulle ta upp problemen.

  Ha en bra dag!

  Ps// Kalla fan inte mina Invandrar vänner för rasister och nazister när dom röstar på SD era sjuka blinda trädkramande zombies…

 40. “eftersom SD är judar”?
  Glad fredag på dig med.

  Nu är det ju inte bara våldsvänstern som önskar ett samhälle fritt från nazism. Det är ju faktiskt ganska vanligt.
  Och att motsätta sig, och demonstrera emot, en politisk rörelse kan du väl inte på allvar jämföra med att liksom gå ut och hata människor på grund av deras etnicitet?
  Att ens göra den kopplingen, att påstå att “SD är judar” visar på hur olika vi ser på saker och ting.
  Inte ska väl någon bedömas utifrån dennes föräldrar?
  “Joho du, men din pappa är ju bilreperatör då är det väl klart du lagar bilar?”
  Och gör man då en än mer svepande generalisering så blir det ju ännu löjligare.
  “Min pappa kommer ju från samma by som din pappa som lagar bilar, därför är det ju klart jag kan det också. Ge mig svetsmejseln och spika lite i huven bara.”

  Men så till sist håller jag ju med dig. Det skulle inte vara roligt om någon grupp gick omkring på gatorna och skrek “inga judar på våra gator!”
  Det vore skrämmande.
  Det gör ju inte sverigedemokraterna.
  Längre.
  Men jag tycker på precis samma sätt att det är skrämmande när det går grupper omkring och skriker “inga moskéer i våran stad!” Eller “stoppa islamiseringen!”
  Det är liksom samma sång bara en annan vers.

 41. Det var ett väldigt långt inlägg med åsikter, jag orka faktiskt inte läsa allt. Men om du på något sätt ska bli tagen seriös, så får du ju faktiskt kolla faktan bättre. SD vill INTE skicka ut 90% av alla invandrare som finns i Sverige just nu. Det måste du ju fatta själv att det är helt absurt? Det man vill göra är att FRÅN OCH MED NU, strypa intaget med 90%. Och varför? Jo, för att dom 600.000 du skriver om, ska få hjälp att bli en del av samhället, om dom inte redan har blivit det (Nej, inte börjat dansa små grodorna runt midsommarstången, utan tex börjat jobba eller studera). Innan man tar in fler, och fler och fler, och till slut så kan man inte lyckas få alla bli en del av samhället. Vilket skapar klyftor, utanförskap m.m.

 42. Spännande!
  Och ännu mer spännande när man läser argsinta kommentarer från SD-anhängare, utan bild. För av stavningen och att döma, så verkar de inte ha svenska som sitt modersmål 😉

 43. Löjligt vad ironisk man kan vara.. Men du har helt rätt i att SD inte kan vara nazister eftersom SD är judar, ja just det judar (ekeroth mm), alla i våldsvänstern kan ju börja sjunga “inga judar på våra gator” istället! Se hur trevligt det blev helt plötsligt………..

 44. Alltså. Vill bara säga ett ödmjukt och anspråkslöst “JÄVLAR vad bra skrivet!” Både orginaltexten och svaren på alla dessa mothugg du får är fantastiskt underhållande och tänkvärd läsning. Jag är så glad att det finns människor som du i vårt land (ett land jag tycker ska vara till för alla, inte bara för dem som passar in i nån trång uppdiktad kulturell mall). Keep it up!

 45. Hej, intressant läsning. Jag säger fortfarande som jag gjorde när SD först kom in i regeringen. “Sverige är inte längre mitt hemland”. Jag är född och uppvuxen i Sverige. Blond, blåögd och sitter helst på eget säte på bussen. Jag växte dock upp med tron på att Sverige var ett land för framtidens värld att se upp till. Som “Den Svenska modellen.”
  Därför skäms jag över att vara en del av ett land som backar i utvecklingen. Jag förstår inte hur någon kan få för sig att segregering och befolkningsminskning skulle hjälpa sveriges ekonomi, helt sanslöst. Nej, jag sållar mig till de illojala isåfall, och flyttar till ett land som vill framåt, och som vill lära sig av andra kulturer, t.ex. Mexiko eller Brasilien.

  Ps. Jag läste lite kommentarer här, och fann det underhållande att se folk försvara sina nazistsympatier genom att nämna att de “faktiskt” är kristna… Vad tror ni tyskarna var? Och om ni är kristna, har ni läst bibeln? Eller den kristna historian? Det är en blodig, fascistisk sekt det där, som knappast lägger en gloria över hakkorset.

  Tråkigt om de här enkelspåriga människorna lyckas förstöra vårt fina land, men om så är fallet så kommer jag att vara långt borta när skutan sjunker. /Niklas

 46. Åh, det här var det bästa jag läst på länge! Jag vill ge dig flertalet komplimanger för att du tar ett vidare perspektiv och beskriver ett mycket troligt (tyvärr) scenario, åtminstone ifall SD får som de vill, för de som inte kan se så långt själva. Det var sedan minst lika intressant att läsa kommentarerna. Blir glad när jag hittar människor som du! Hurra för dig! 🙂

 47. Detta var ngt av det bästa jag läst på länge…jag är svensk, gift med en utländsk kvinna och har blandbarn…här har det mixats hej vilt…det är underbart…=)

 48. Otroligt att det finns så dumknullade människor som dig.. Du har absolut ingen koll på verken Sverige eller Sverigedemokraterna.

  Om skolan du gick på är så otroligt dåliga på att lära ut hur man är källkritisk bör den läggas ned omgående.

  Texten är baserad på rena gissningar och lögner. Det är synd om dig som har skrivit texten. Men framförallt är det synd om dem som du lurar i skiten.

  Gör dig själv en tjänst och yttra dig aldrig igen.

  Vänliga hälsningar, Jonas

 49. Jag har läst igenom hela texten och alla kommentarer. Det var en riktigt trevlig läsning!

  ”hur många kulturer kan man trycka ner i en mixer”?
  Det skulle jag vilja ställa en motfråga på.
  Hur många vatten kan du trycka ner i en mixer?”

  Det är så jävla briljant att jag vill tatuera citatet!

  Fortsätt var som du är, för det är skönt med lite bra läsning efter allt jävla tjafs man måste ha med alla dessa Sverigedemokrater.

 50. I USA finns i vissa områden gator som har svenskklingande namn, ja t.o.m gator och städer med helt svenska namn. Det finns människor som har svenska för- och efternamn. En del pratar flytande eller åtminstone bra och förståelig svenska. En del av dessa människor firar midsommar, och andra typiskt svenska högtider.

  Det märkliga är, att en betydande del av dessa människor aldrig har satt sin fot i Sverige. Dom är amerikaner med svenskt ursprung. Härstammar från de svenskar som lämnade Sverige under 1800-talet när det var missväxt i Sverige.

  Det går tydligen alldeles utmärkt att vara amerikan med svenskt ursprung. Man är liksom både och, amerikan och svensk på samma gång. Att leva i ett annat land, vara född i ett annat land, men ha rötter i ett annat land, fungerar tydligen. Beroende på vilket land vi snackar om givetvis.

  Man kan vara ensam svensk bland 10000 icke svenskar. Försvinner verkligen “svenskheten” för att man vistas eller bor bland icke svenskar? Nej om du frågar en amerikan. Ja om du frågar vissa svenskar i Sverige.

 51. Tack för din text, den gick rakt in i hjärteroten (och hjärnan också för den delen). Har delat den på Facebook och ser att mina vänner delar vidare (och med en liten blinkning till tidigare kommentar nedan, det är vänner från både vänster och höger, fast alla är väl vad som i vissa lägen kallas PK-politiker)
  Välformulerad, härligt intelligent ironi…

  Du kommer gissningsvis få en del svar som är mindre trevligt formulerade. Jag brukar få det när jag skriver eller tycker något i den här stilen, gärna anonymt i brevlådan.
  Ser att du ger genomtänkta svar på de som skrivit redan. Bra!

  Vet inte vem du är men som sagt, tack och fortsätt stå upp, stå rak.

 52. Hej. Trevligt att du svarar på kommentarerna, det ger mer åt diskussionen, det var också bra att du angav din källa där. Tyvärr kan jag inte tolka intervjun som du har gjort. Han säger att av de som ansöker om uppehållstillstånd så har 5-10 procent giltiga skäl (enligt deras tankegång). Han säger ingenting om de som bor i landet och redan har uppehållstillstånd. Kärnan i ditt resonemang här ovan blir då lite platt. De (SD) har säkert en del på sin agenda som kan liknas vid NSDAP , men just detta (att utvisa 90% av de som redan bor här) tror jag inte att de står för. Åtminstone inte officiellt. Och för att genomföra effektiv kritik bör den vara kopplad till vad som verkligen sägs.

 53. Vad är det för bullshit om att israel inte släpper in folk här i kommentarerna, har folket som använder det som exempel ens besökt ex. Haifa, en av israels mest konservativa områden, där det beror allt från ryssar, araber, judar, eritreaner o s v.

  Israel som många andra länder tillåter och uppmuntrar invandring, så länge man håller sig till det förbannade sociala kontraktet vi har i våra moderna samhällen.

  SD är och förblir ett parti uppgjort av episk Chutzpah.

 54. Herregud, vad är det med folk? Tagga ner för sjutton! Tycker det va jättebra skrivet med ironisk knorr, och man måste ju inte bli helt galen för man inte håller med om allt! Och framför allt, det väcker en eftertanke hos många, och det ska du ha heder för! 🙂

 55. Helt och hållet underbar!

  Förstår att vissa av er har svårt att omfamna innebörden av begreppet Ironi.:) Så för er Zverige vänliga svenskar så rekommenderar jag wikipedias definition. Sök på Ironi bara 🙂

  Just det, till dig min kära Zverige vänliga zvensk, Förstå Innebörden i Ironi innan du skriver ett inlägg 🙂

  Tack för en underbar läsning vem du nu än är!

 56. Så bra skrivet! Och dina svar till de stackare som inte insett att de inte har mycket till vett är ju bara för härliga att läsa. Keep up the good work!

  Och till de pajaser som menar att det som är skrivet i den här bloggen är trams. Kom in i verkligheten och inse att röstar man på SD så är man INTE svensk för en äkta svensk är human. Man kan dessutom INTE vara kristen om man delar SDs värderingar. Däremot så skulle Jesus säkerligen förlåta er för era synder ty ni förstår inte bättre. 😉

 57. Tack för texten!
  Det är så viktigt att människor som du, som kan uttrycka sig väl i text, visar det absurda och råa “tänket” som SD står för.

  -Jens Larsson-

 58. Ja den omvända rasismen skrivs det ju aldrig om. Den vi svenskar få utstå. Men “nej” vi är ju bara rasister ändå. Varför är det okej att bli kallad för “svenne”, “svennefitta” etc. men det är INTE okej att säga te.x “blatte” eller “neger”. Jag undrar varför invandrare får rätten till att förstöra för så många svenskar (EJ ALLA) men “vi” svenska tjejer får utstå nästan varje dag att bli kallad för luder, hora m.m BARA för vi inte har t.ex. en slöja på oss eller kanske har lite kort kort? VI får skulden när VI blir våldtagna. En muslimsk kvinna får DEFINITIVT skulden om hon blir våldtagen om inte MÖRDAD. Nej den omvända rasismen fortsätter vi att dölja, för den är ju helt “okej”.

 59. Mycket bra skrivet!

  Platina som jag, eller svartaste natten, älskar du Svearike är du svensk!

  Jag hoppas att andra Sverige-älskare också kan ta till sig budskapet i din text.

 60. Vänta nu. Du tog bort min kommentar som ifrågasatte om SD ville skicka svenska medborgare till länder många aldrig satt foten i.

  Angående din källa: I intervjun på youtube diskuteras beviljande av uppehållstillstånd. Enligt SD har 5-10 % godtagbara asylskäl. Journalisten drar sedan felaktigt slutsatsen att SD vill utvisa de 90-95 % av invandrare som med SD:s politik inte hade fått medborgarskap dvs. flera hundra tusen. Journalisten dribblar på detta sätt bort intervjuoffret som i sin uppenbara nervositet inte gör denna koppling.

  En gång för alla, SD vill inte upphäva svenska medborgarskap. Det går heller inte enligt grundlagen, och grundlagen är mycket komplicerad att ändra!

  Slutsatsen är att denna artikel, som för all del är tänkvärd när det gäller vad främlingsfientlighet kan leda till, är byggd på ett stort missförstånd. Så snälla, låt folk tänka själva!

 61. Väldigt bra blogginlägg och bra svar av dig i kommentatorsfältet!
  Fortsätt så!

  Jag hoppas din blogg får stor spridning och kommer läsas av många i “riskzonen” att rösta på SD. Jag ska göra vad jag kan för att sprida den.

 62. Fruktansvärt bra skrivet. Intressant, genomtänkt och väldigt snyggt. Jag har läst igenom kommentarerna och blir lite ledsen. Folk med rasistiska åsikter tenderar till att bygga upp en sköld för kritik och är själva totalt värdelösa på att redovisa aktuella och seriösa källor för att redovisa för att de dom säger faktiskt har relevant fakta bakom sig. Vill bara återigen påpeka att det var helt fantastiskt!

 63. Hur gammal är du äntligen??? att det är finns verkligen såna handikappar som du . Du vet absolut ingenting om Sverige. jag tycker verkligen synd om dig och såna som du :))

 64. Nej det var verkligen obetänksamt av mig att det låter som om det är väktarkåren av i dag jag talar om.
  Jag förstår helt och hållet vad du menar och kommer därför genast att ändra det.
  Texten jag ändrar är alltså det här stycket:
  “Det kommer som sagt kräva skitmycket jobb att utvisa alla dem. Polisen kommer inte kunna göra det själva utan måste skapa specialenheter. Kanske frivilliggrupper typ väktare och ordningsvakter. Människor som av lojalitet till sitt fädernesland inser vikten av att rensa ut dem som inte hör hemma där.”
  ni som läser här tänker kanske, men hallå det såg jag inte och det stämmer ju. För nu är det ju ändrat.
  Tack Thomas och återigen, jag ber om ursäkt.

 65. Oj!
  Här känner jag nog att jag vill liksom bryta upp din kommentar och svara/kommentera lite del för del. Hoppas det är okej.
  Jag börjar med din början, det känns bäst 😉

  “Till att börja med: JAG respekterar allas människors lika värde och ser mig som en person som vill andra väl. Jag är kristen och kommer (ÄNDÅ!) rösta SD nästa höst! (Helt otroligt!!?)”
  Ja. Helt otroligt.
  Ta mig tusan om det, enligt mig då, inte till och med är typ metaotroligt. Alltså otroligt otroligt.

  “Varför? Jo, eftersom SD är det enda egentliga partiet som på allvar diskuterar dessa frågor. Frågor som är obekväma. ”
  Okej, så om vi haft ett samtalsklimat där vi inte diskuterat pedofili, incest och våldtäkter och plötsligt ett parti som hette typ “Våldtäkts- och incestpartiet” dök upp, med krav på fri tillgång till allt sånt där. Hela konkarången.
  Pedofili, våldtäkt, incest.
  Då skulle du rösta på dem? För att de var de enda som tog upp en viktig fråga?
  Vi tänker allt lite olika du och jag.

  “Eftersom den fullständigt ansvarslösa massinvandringspolitik som idag förs fram av samtliga partier utom SD. De är det enda egentliga, demokratiska (EJ rasistiskt!) de som med ett öppet hjärta granskar partiet utan förutfattade meningar kommer att se detta. ”

  Så du menar att den som med öppet hjärta granskar partiet inte kommer att anse att saker som “Miljön har visserligen en stor betydelse för individens utveckling och samspelar ofta med det biologiska arvet och den fria viljan. Det finns dock också en nedärvd essens hos varje människa som man inte kan undertrycka i hur hög utsträckning som helst utan att det får konsekvenser. Delar av denna essens är gemensam för de flesta människor och annat är unikt för vissa grupper av människor eller för den enskilde individen.” där de talar om en “nedärvd essens” är typ rasistisk?
  Att jag, om jag nu vore adopterad inte hade denna magiska samhörighet med den svenska folksjälen?
  Jo men visst.
  Nu snackar vi öppet hjärta.

  “Det som kallas rasism i media är egentligen kultur som små grodorna mm. SD värnar om den svenska kulturen. Jag vill mena att den svenska kulturen är värd lika mycket som andra länders. Att vi inte skall behöva radera ut vår bara för att vi hjälper människor i nöd. Alla kulturerna är lika värda så länge de respekterar de mänskliga rättigheterna.”

  Det som kallas rasism i media är egentligen rasism i verkligheten.
  “SD värnar om den svenska kulturen” Bah!
  Deras sätt att värna kultur påminner mig om en sån där gammal hårdrockare.
  När någon yngre berättar att hen också är hårdrockare så börjar den äldre genast att mästra.
  “Öh, det du lyssnar på är inte hårdrock! Hårdrock är Deep Purple!”
  Visst i den äldres värld är det väl så, att hårdrock är synonymt med Deep Purple och kanske Scorpions, men det är inte hela sanningen. Den yngre hårdrockaren hotar inte på något vis dessa giganters bidrag till hårdrocken, men att liksom införa ett slags “hårdrockskörkort” där alla måste tycka att Deep Purple är bäst för att kalla sig hårdrockare är ju fullständigt barockt.
  Och Små Grodorna!
  Är det något vi “svenskar” ser fram emot? Med längtan?
  “Ohh snart får jag sjunga koack ack ack med hela familjen, det är det bästa vi vet. Och ungdomarna de blir så glada av att vara med”?
  Vill folk sjunga små grodorna så sjunger folk små grodorna.
  Vill de inte så ska de slippa.
  Och framför allt, tycker jag då, ska det inte sitta ett parti i Stockholm och bestämma att vi ska dansa små grodorna eller anses illojala mot det svenska kulturarvet och de svenska traditionerna och därför bör assimileras in i det svenska samhället.
  Nej. Inte heller här håller jag med dig.
  Och inte är det du säger om att “vi ska behöva radera ut vår bara för att vi hjälper människor” kan jag begripa.
  Hur då radera?
  Det låter som om det finns någon slags konstig uppfattning om att bara för att man smakar falafel och gillar det så kommer köttbullarna förintas.
  Jag tror inte det är så.
  Däremot kommer kanske någon vilja ha lingon till sin falafel och en annan till sina köttbullar.
  Så tror jag det förändras lite grann och hela tiden.

  Däremot när du säger att alla är lika mycket värda, ja då får du mitt fulla stöd.

  “. Detta sker dock ej i nuläget då muslimer systematiskt förtrycker judar i Malmö. Detta får vi inte höra något om eftersom det är en obekväm nyhet som sopas under mattan då den kan ge dåligt sken av muslimer. Borde inte en sådan sak vara mer oroväckande för ett samhälle?”
  Jo, visst är det fasansfullt. Nu bor ju inte jag i Malmö,
  men jag såg om det på TV
  Läste om det i tidningarna
  Hörde om det på radion.
  det är oroväckande.
  Men inte nedtystat.
  Du tycks ju också ha hört/sett/läst om det.

  “Då kommer vi in på debattklimatet som ..i dagens Sverige är genomruttet. ( Jag kommer förmodligen bli registrerad efter denna artikeln…brrr!) Att bara häva ur sig glåpord och vanligt förekommande förtryckande PK-ord har blivit på modet. Visst, man får tycka och säga vad man vill, MEN så länge man håller sig inom det PK-vänstern anser, sticker man ut det allra minsta blir man rättad/tillrättavisad och ombed att inrätta sig i PK-ledet, först en liten förmaning, och om detta inte skulle hjälpa blir det fas 2, social utfrysning, kanske via sociala medier.”

  Skrev du och använde “PK” tre gånger och sedan sade du att alla dem som inte håller med dig är till vänster.
  Insiktsfullt.

  “Politiken som bedrivs i dagens Sverige, hjälper EJ invandrare utan stjälper dem. De försätts i utanförskap genom arbetslöshet och Ghetton de, om än frivilligt, skapar. Indirekt skapas dessa dock av de styrande och ytterst av OSS som röstar fram dem. Självklart hade jag också bosatt mig jämte Norrmän om jag tvingats fly till Syrien och jag fick välja. Varför? Jo, därför att man söker sig till likasinnande. Samma språk. Samma kultur. Det är liksom meningen att vi skall hålla ihop. Oavsett vad PK-eliten säger. Eller varför blir det annars mer liv i nyheterna för några döda svenska turister/FN-soldater eller vad det vara månne än flotten i Bangladesh som gick till botten med 215 människor? Svara mig på det!”

  Ja, inte lyckas vi så bra med integrationen alla gånger, men inte för att vi tar in för många invandrare utan för att vi är för dåliga på det där med integration helt enkelt.
  “De försätts i utanförskap” och för att råda bot på det tycker du att vi inte ska ta in fler? Det är ju liksom själva definitionen av utanförskap. “Nej, du får stanna ute, inte komma in.”
  Sen det där med att du helst bott med norrmän. Jo, om det är där du känner dig trygg så är ju det helt okej. Men vi bör väl sträva mot ett samhälle där vi alla, oavsett ursprung, känner oss trygga?
  Inte bara med de som är på ytan lika oss själva?
  “Därför att man söker sig till likasinnade” igen.
  Jag är jag.
  Du är du.
  Vi är vi.
  Om jag sökt mig till likasinnade skulle det bli supersvårt att vara till exempel pappa.
  Mina barn och jag är typ…olikasinnade.
  Och så det där med kultur igen. Som om det vore the shit. Alltså kittet.
  Så om du flyttar till Spanien så är det utifrån små grodorna du söker ditt sällskap?
  “No, I only hang out with people singing little froggings. You know koackackack? We are supposed to hang out you see. I know the PKs disagree nd says we should hang out with whom ever we please, but I find it a silly idea. Very opressive.” ”

  Och så tjoffar du till med en uppmaning, följd av ett gammalt hederligt utropstecken.
  Det är grejer det.
  !
  Nyhetsrapporteringen finns det ju också en jäklans massa att säga om. Det du pekar på tycks mig bara handla om perspektiv. Ju närmre det är, desto större tycks det en. Det betyder ju inte att det är så.

  “För LITE invandrare?? OK! Var drar vi gränsen? Antal tack! 300.000/år? 500.000 eller kanske 1000.000=)p Då blir vi rejält berikade, Härligt!;) Alla skall ju med! Eller? Finns det en gräns för vad ett land kan klara av utan att det faller sönder tror du som skrivit denna artikel? Eller hur många kulturer man kan trycka ner i en mixer innan den exploderar?”

  Eller som jag brukar säga till min dotter “Jaha! Har du nu gått och skaffat dig en kompis till!!? Hur många kompisar hade du tänkt ha egentligen?!! Antal tack!”
  Nej, jag tror inte det finns en gräns för hur många ett land kan ta emot. Det är inte inkluderande som leder till splittring.
  Och “hur många kulturer kan man trycka ner i en mixer”?
  Det skulle jag vilja ställa en motfråga på.
  Hur många vatten kan du trycka ner i en mixer?

  Om det viktigaste för dig med den här mixern du talar om är att det som kommer ur den ska passa i de små grod-formarna du tänkt baka till din barndoms midsommarfest, ja då blir det problem förstås. Men jag förstår faktiskt inte vad de ska ner i mixern och göra över huvud taget.
  Om vi bara lägger dem i en hög så har de snart liksom mixats av sig själva.

  “Det är bara de rika som kommer hit”
  Nu tror ju inte jag att så är fallet. För ena gången invandringen debatteras så är det bara de rika som kommer, andra gången är det bara analfabeter, sen är det bara våldsverkande extremistislamister.
  Det kommer hit en massa olika människor.
  Precis som vi som redan befinner oss i Sverige är en himla massa olika människor.
  Men mer än det är vi ju likadana.
  Mycket mer likadana.
  Som någon vis människa sa “olikadana”. det tycker jag är ett fint ord.

  Och så slutligen, det där med att SD vill hjälpa på plats. Det vill de ju inte. Och för den delen är det väl inte det bästa alla gånger?
  “Jo, jag förstår att din man slår dig och barna, men vet du, här hos oss kan du inte vara. Men jag kan komma med dig in och se så han inte slår dig, okej?”
  Släpp in din granne.
  Älska din nästa.

 66. Jag gillade inte parallellen mellan väktare och ordningsvakter och frivilliga utdrivare i texten. Peka inte obetänkt ut oss som fascister så är vi tacksamma. Och tro det eller ej, men kåren är vare sig homogent rågblond eller människofientlig. Fördomar kan tyvärr spridas av obetänksamhet och därmed utesluta de som faktiskt står på ens sida.

 67. Bara en lite upplevelse som kan få förtjäna en tanke eller så…

  Är en svensk tjej. Den 6/6 är Sverisges nationaldag. Vill så klart fira den eftersom jag är ju svensk. Värna om de traditioner som jag blivit uppväxt med.

  Målade mina naglar som Svenska flaggan, inget konstigt med det.
  Satt på bussen på väg till jobb, gick av på ett torg för att göra ett bussbyte, fortfarande på väg till jobb. Den turen tar mig ca. 45 min. Under dessa 45 min blev jag ut stirrad, pekad, och rent av kallad (to my face) “rasist, svenne och nazist” runt 7 – 8 gånger…

  På vägen hem tog jag ett par vantar på mig för jag orkade inte med mer sådant..

  Nu är min fråga, hur rätt är detta? Ska de vara så?
  Ska man som svensk inte kunna fira sina kulturella arv, högtider och sådant för “de andra” inte håller med? Eller?

 68. Jo, det är ju väldigt lätt att man objektifierar sina medmänniskor, ser dem som någon slags siffra och därför liksom anser sig ha rätt att subtrahera dem.

 69. Väldigt bra skrivet om konsekvenserna av sann Sverigedemokratisk politik! Det som också är intressant med pratet om att vår bevara “vår svenska kultur” är att ofta är de sk “bevararna” så historielösa. Vilket ju blir en intressant paradox, dvs man vill bevara något som man egentligen inte vet så mycket om. I bästa fall har de snöat in t ex på Karl den XII:e, 50-talets export-boom eller någon annan detalj, men valt att tänka bort det mesta andra som inte passar in i ens eget lilla historiebygge.

  I grund och botten handlar det ju om rädsla, den gamla vanliga xenofobin, och naturligtvis projektionen, dvs att utse syndabockar för ens egen dåliga situation. Detta är väldigt starka krafter och svåra att bemöta i ett samtal för många VILL ju väldigt starkt att de ska vara någon annans fel (judarna, zigenarna, galicierna,”finnarna”, “juggarna”och nu då muslimerna). Det är så oerhört mycket lättare än att se sitt eget ansvar för var man befinner sej. Mekanismerna är precis de samma bakom sverigedemokraten som vill kasta ut muslimerna som hos den muslimska extremisten som vill kasta ut de kristna.

 70. Tack för en text som bör få de flesta till en stunds eftertanke!

  På grund av att jag själv fått frågan då jag delade din text, så undrar jag nu om källan till utvisning för 9 av 10? Vore toppen med svar på detta!

 71. Så bra skrivet! Verkligen. Det börjar hända igen i Europa. Hur vi tenderar att skylla allt numera på muslimer. Eller romer, eller judar. De bruna partierna bara växer och växer och för min del är det en skrämmande bild. Europa skakar. Jag bara säger.

 72. Ruskigt bra skrivit , är själv halsvensk född och uppväxt i Sverige. Blir så jävla trött på all denna rasism , i vilket fack hamnar vi som är halvsvenskar? genetiskt pratar jag självklart om då eftersom jag är nog så mycket svensk det går att bli, har aldrig upplevt en annan kultur – jag misstänker att jag inte är ensam om detta. Bra skrivit.

 73. Det här är det dummaste skit jag läst på länge!!
  ….. Och Ja, jag röstar på SD!!!

 74. @Kanske_eller: Jag gillar Din retorik!!! Skarpt!!! Mycket!!! Saklighet, sunt förnuft!
  Nu tar jag mig friheten att kommentera några av Dina kommentatorer och anser Du att jag breder ut mig för mycket är det bara att slänga.
  @Cigdem, @Men?, @krax m.fl. Börja med att skilja väldigt noga på vilka som är flyktingar och vilka som än invandrare.

  @Men?: Dig måste jag kommentera på ett flertal punkter:
  1. Andras kultur går INTE före den svenska. Existensberättigande på lika villkor.
  2. Varifrån har Du fått att svenskhet skulle vara något skamligt? Det är inte skamligt att hissa den svenska flaggan, det är inte skamligt att sjunga nationalsången – eller rättare sagt, jag skäms inte.
  3. Vem säger att svensken är mindre värd? Om det är något som ofta förekommer så är det att den “svenske svensken” väldigt ofta i sin smygrasism uttalar sig nedvärderande om människor med annan etnisk bakgrund.
  4. Kultur igen då: Vi ska respektera varandras kulturer så länge det är i överensstämmelse med svensk lag, är min åsikt. Det är inte fult eller fel att värna den svenska kulturen, tvärtom. Men att i “skydd” av den svenska kulturen förneka andra rätten till sin kultur är fel. Förutsatt att det sker inom lagens råmärken, för att Du ska förstå vad jag anser om den s.k. “hederskulturen”.
  5. Vem har nekat Dig att tycka olika? Du kommer ju bland annat till tals här?
  6. Njae det är det ju egentligen inte demokrati att tysta någon men det är f*nimej demokrati att försöka – inom lagens råmärken – att få andra att fatta vilka galenskaper det ofta handlar om.
  7. Jo, det är demokrati i allra högsta grad (att kalla någon för nazist eller rasist bara för att man är oense)! För det är också demokrati att om dessa utrop anses som förtal eller liknande, av rättsmaskineriet, så döms gärningspersonen enligt den lag som framtagits av en demokratiskt vald lagstiftare. Det vittnar snarare om intellektet hos den som i tid och otid slänger sådan beskyllningar omkring sig.

  I Ditt nästa inlägg så blandar Du nog rätt friskt när det gäller invandrare, flyktingar och vilka som ska hänvisas till första mottagarland…

  Vad Du behöver göra “Men?” är att komma ur säcken och borsta av Dig askan som Du klätt Dig i. Var stolt över att Du är svensk, att Du bor i ett demokratiskt styrt land där det är tillåtet att tycka vad man vill och som hjälper till att ta hand om flyktingar från olika oroshärdar och försöker ge dessa en fristad innan de som vill återvända kan göra det. Tänk på att de som återvänder rent av kanske tar med sig lite av den svenska kulturen Du så stolt värnar, när de återvänder.
  Jan-Otto

 75. Riktigt bra skrivet. När jag läste rubriken och såg att någon länkade tänkte jag “vad i helvete, inte en sån text till”. Men efter ett tag märkte jag att den här var annorlunda. Bra blandning av satir och lite poetisk konstnärlig frihet. Nu är inte jag helt insatt i allt som sagts om SD:s politik och vilka åtgärder som ska vidtagas. Fast det känns lite som om du har byggt ett stort torn på en grund som ingen förutom SD själva vet vilket håll den lutar åt, bara var den är och på vilken nivå. Så det är väl där den konstnärliga friheten kommer in.

  “… ”Min” kultur skiljer sig som fan från min dotters kultur. Hon vet inte ens vem Lennart Hyland var. För henne är inte julafton synonymt med Arne Weisse. Det är helt okej för mig.
  Vi firar jul ihop.
  När jag säger ”nygammalt” så är inte det första hon tänker på Bodens Hamboring. Det är också okej.
  Ibland pratar vi om de här olikheterna men för det mesta skiter vi i dem… ”

  Bra tankar.

  För vad är egentligen den svenska kulturen? Varifrån kommer alkoholen? Varifrån kommer maten? Varifrån kommer traditionerna?
  Svensken dricker nog allra helst två, perfekt lagom stora glas, från en precis lagom dyr bag-in-box. Från Spanien. Eller Italien. Eller Frankrike. Eller Chile. Eller Sydafrika.

  Svensken äter nog allra helst tacos på fredagen. Thaimat när hen går ut. Äter hamburgare, kebab eller falafel när hen har lite tid. Äter caesarsallad med parmesanost när hen ska vara nyttig. Äter chips eller jordnötter eller popcorn till sin Hollywoodfilm och dricker Coca-Cola. Eller Pepsi för den delen.

  Dricker gärna kaffe från Colombia eller om hen är en konnässör, ett single origin från Etiopien. För då visar man att man har lite mer klass. Kanske maler man sina egna bönor i en kvalitetskvarn från Tyskland. För att sedan göra en espresso i sin halvautomatiska italienska espressomaskin som man köpte för att OBH Nordicas var lika bra enligt Råd och Rön. Eller i sin danska “original French Press” Bodumkanna som designas i Schweiz.

  Svensken älskar att resa. Allra helst till något land där folket är så avslappnat, gästvänligt och nära sig själva som Thailand. Allra helst skulle kanske svensken vilja bosätta sig i en insatslägenhet på den spanska playan eller ute på landet i Italien med några egna vinrankor eller varför inte ett strandhus i Thailand. För där slipper man att vara så svensk utan kan fokusera på att vara sådär härligt avslappnad. Men där tänker man fortsätta att laga köttbullar och importera rårörd lingonsylt. Kalles kaviar och knäckebröd skulle man hemskt gärna vilja ha också…

  “… Så länge det handlar om mat och dryck kvittar det väl, jag skiter i om baconet inte får ligga i samma disk som halalkött. Men när det kommer till hur man behandlar människan, kvinnorna, barnen, djuren, naturen och respektera andras rättigheter till livet, tryggheten och sin egendom. Då krockar det ibland…”

  Var går egentligen gränsen för religionsfrihet? Får religionen inskränka mänskliga rättigheter? Får religionen inte kritiseras trots att vi har tryckfrihet? Gamla frågor men alltid aktuella.

  Själv tycker jag om våra traditioner. Jag vill fira påsk, midsommar och jul. Nyår. Det gör jag inte för att jag vill fira att Jesus föddes, förlorade oskulden, dog eller återuppstod. Det gör jag för att det blir en gemenskap med min familj. Det får gärna komma en salongsberusad granne i tomtedräkt hem och vara tomte för min dotter i år. Det hade lika gärna kunnat komma in en T-rex med kaninöron. Köttbullarna hade lika gärna kunnat vara falafel. Skinkan hade kunnat vara tofu. Glöggen kunde ha varit alkoholfri. Snapsen kunde ha varit vinbärssaft.

  Varför inte berika kulturen, öppna upp den och ta in nya saker? Kolla på Kalle Ankas jul och röka vattenpipa tillsammans? Ta varje tillfälle att fira för att testa nya saker.

  Nej, jag gör inte så själv. För att jag inte vill delta i någon fasta då jag anser att det är mer eller mindre samhällsfarligt och ohälsosamt. För att jag inte vill lägga mig på knä och be till en gud som jag inte tror på.

  Nej, jag trivs bättre här. Där jag kan sitta i lugn och ro. Och dricka mitt vita te. Och vara sådär passivt aggressiv som bara riktiga svenskar kan. Oj, visst ja. Jag glömde att säga att jag är adopterad från Sydkorea.

 76. Fantastisk text. Det är exakt detta jag kunnat se är risken med att göra sig kompis med ett parti som SD. Alla påståenden, gjorda av vanliga väljare, är gjorda i absolut oförstånd eller illvilja. För hur kan väljarna veta mer om partiets egentliga agenda? De vet vad SD låter dem veta. Väldigt få visste om NSDAP’s verkliga agenda när de röstade fram det nazistiska parti som skulle hamna i historieböckerna på ett fruktansvärt sätt.

  Vi kan inte heller idag veta, men vi kan idag beräknas ha ett förstånd. Ja, eftersom vi har facit i hand…?! För, precis som du framhåller, hur tar man kontroll över något så stort, och av så många, utan att det ska gå precis så illa som du beskriver, eller som historien redan visat?

  Snälla SD-väljare, det existerar inget vackert och medmänskligt sätt att utföra en sådan gärning. Tänk på det innan ni lägger er röst på något som gör er medskyldiga till något ni inte ens i era mardrömmar kan sätta er in i.

  Tack för en bra text. Det är just denna tanke som gör det så viktigt att stå emot tillsammans.

 77. Det här med svenska traditioner, ja…

  Surströmming — Svenskare än så går det nog inte att hitta. Jag hatar skiten. Stinker elände.
  Folkdräkter — Svenskt så det förslår. Jag tycker det ser löjligt som fan ut.
  Midsommarstänger — Svenskt, svenskt, svenskt! (Fast egentligen inte, det är en import det också) Och fånigt.
  Kristendom — Sveriges nationalreligion. Och, liksom alla andra religioner, ett elände. Dessutom importerad.
  Skolavslutning i kyrkan — se ovan. Vi fick inte ens framföra den sång vi ville (Sjösala vals — synnerligen ursvenskt!) på en av våra skolavslutningar därför att prästfrun tyckte att den var för ogudaktig. Var fanns svenskhetsmaffian då till försvar för svenskheten?
  Fläskkött till skolmaten — Inte direkt något unikt svenskt. Som köttätare äter jag dessutom gärna fläskkött. Största hotet mot kött i skolmaten var dock snarast vegetarianer och veganer i min hemstad. Och det där med att vara vegetarian är ju inte traditionellt svenskt, kanske vill skall slänga ut dem också?
  Dansbandsmusik — Sverige i ett nötskal. Apkasst.
  Logdans — Väldigt svenskt det också. Väldigt icke alls min grej det heller.
  Det svenska språket — jo visst, det gillar jag! Men jag gillar engelska också.
  Carl Larsson-målningar — Återigen så där riktigt svenskt. Gäsp.
  Palt — Jag är säker på att SDs partistyrelse spenderar helgen med att klämma en 3-4 paltar. Själv äter jag hellre thaimat, italienskt, spanskt, franskt, indiskt, japanskt, … Länder som har en matkultur som inte är baserad på brist på tillgång till färskvaror och ett dåligt klimat att odla i.
  Semlor — Svenskt. Gott. Men jag har nog inte hört talas om några invandrare som haft nåt emot semlor, iaf inte på kulturella eller religiösa grunder. Veganer, däremot, äter inte grädde… Återigen, de där veganerna. Farliga typer!

  Sen då? Det måste väl finnas miljontals grejer som är så där riktigt unikt svenska… Typ:

  Jultomten — som är ett konglomerat av olika seder världen över…
  Spaghetti med köttbullar — *host*Italien*host*
  Lucia — se ovan
  Kräftskivan — Jo, det är faktiskt väldigt svenskt. Fast just de bitar som är extra svenska, typ hattar och snapsvisor, skippar jag helst. Kräftor äts på många ställen runt om i världen.
  Jordgubbar — Det är svenskt att äta jordgubbar. Som ofta är importerade från Polen bara för att vi skall kunna äta dem lite, lite tidigare på sommaren och mycket, mycket billigare.
  Potatis — potatis är gott i alla dess former. Men ris, pasta, couscous, sötpotatis, osv osv är också gott. Dessutom tror jag att irländarna nog har större anspråk på det där med att anse sig vara potatisens folk…
  Jul/påsk/pingst (+ eventuella andra kristna högtider) — av dessa gillar jag jul och påsk, båda på grund av maten, inte på grund av deras kristna bakgrund (som dessutom är lånad från de religioner som dominerade innan kristendomen)
  Nyår/midsommar — Klarar mig fint utan, men extra fest och lediga dagar är ju alltid skoj. Extra skoj när de är så sekulära att kristna inte skriver insändare i tidningarna i stil med “Glöm inte den riktiga orsaken till att vi firar jul”.

  Tittar man på de senaste hundra åren så finns det dock en hel del saker som faktiskt är, om inte unikt svenska, så rätt ovanliga i andra länder alternativt föredömen som andra strävar efter att kopiera:

  * Ett utbyggd socialförsäkrings- och vårdsystem
  * En relativt generös invandringspolitik
  * Neutralitet (visserligen naggad i kanten av transittrafiken under andra världskriget)
  * Ett tämligen gott klimat för personer som inte faller in i SDs (och KDs) normer kring det där med sexuell identitet
  * En hög nivå av sekularisering (där är invandring av muslimer självklart ett “hot”, men det är också SDs kristendomsvurmande, invandrande kristna, buddister, osv.)

  Kanske det vore en idé att vandra vidare längs denna, i mitt tycke väldigt svenska, väg istället?

  Nej, visserligen finns det problem orsakade av invandring (ffa gettobildning och en ojämn fördelning av flyktingar på grund av att många kommuner vägrar ta emot flyktingar). Men det beror knappast på invandrarnas avsaknad av svenskhet…

  PS: Jag skulle nog av SD betraktas som “riktig” svensk — jag har inte de där skrämmande färgpigmenten i huden som de fruktar, jag har inga släktingar som är såna där horribla muslimer eller judar och så långt bakåt vårt släktträd finns kartlagt finns inga invandrare. Mitt efternamn till trots (det blev helt enkelt för många Johansson, osv).

 78. Jag är för det fantastiska i att Sverige kan ta emot så pass många invandrare, bara detta decennium (2010 tills idag) har vi tagit emot strax under 400 000 nya invandrare (nya som återvändande utlandssvenskar), men när jag hör att min 82åriga farsa måste ge upp sitt 1 per vecka gratis måltid på det lokala pensionshemmet för att vi måste ge denna maten till någon nyinvandrad själ, så börjar det som är fel med den höga svenska invandringen lysa igenom och det är verkligen inte vackert…

  Vi stjäl pengar och mat från vara äldre (invandrare såväl som Reinfeldts “etniska svenskar”) för att ge direkt till nya personer som varken bidragit till eller lovat att i framtiden bidra till välfärden… Det som lämnar en ännu hemskare smak i munnen är att dessa äldre blev lovade av “oss” (regeringen/svenska folket) att de skulle bli omhändertagna i sina gamla dagar som tack för att de byggt upp det Sverige som finns idag, med sina vackra vägar, broar, högteknologiska gizmos och vädertåliga byggnader…

  För all del, låt invandringen fortsätta, men visa mig först hur vi låter bli att sno pengarna ur spargrisen på de som redan tjänat detta land (invandrare såväl som “etnisk svensk”).

 79. Fantastiskt. Klockren analys. Skulle man kunna få publicera detta inlägg på min blogg för att jag vill diskutera reaktionerna med mig själv på Johan då & då?

 80. Varför måste alltid invandrare ses som en kostnad eller ett problem? Sverige är beroende av en ökande arbetskraft och utan invandrare hade vi haft svårt att växa.

  Varför ser man inte en invandrare som en investering? Först kommer personen kosta samhället pengar för att denne måste lära sig språk/kultur + andra färdigheter som den behöver för att arbeta i Sverige. Efter ett tag kommer personen vara så acklimatiserad att den fungerar bra i samhället och blir därför en tillgång (rent ekonomiskt alltså). Nämn valfri annan investering som inte kostar något i början? Ingenting är gratis.

  Om personen inte acklimatiserar sig på ett bra sätt finns risk för depression, kriminalitet och andra sociala problem, men det är knappast problem som uppkommer för att personen inte är svensk i grunden, utan snarare för att vi i vårt samhälle har misslyckats med vårt stöd till individen.

 81. Önskar att jag själv hade skrivit texten. Jag blir så frustrerad och arg i debatten med sd-anhängare och andra som inte vill tänka till ordentligt att jag till slut bara vill kontra med “men du är ju dum i hela huvudet!”, vilket ju aldrig vinner några poäng så jag maler istället på och fortsätter att stånga huvudet i väggen. Nån gång ska väl Sisyfos få lön för mödan 🙂 Tack för berörande läsning.

 82. Otroligt bra! Ser tydligt på andra kommentarer att det är svårt att förstå den underliggande meningen i en skriven text. Vill ju inte skryta, för det är osvenskt, men jag läser mycket och anser mig ha hög läsförståelse.
  Och som jag kommenterade på en kompis facebook (tänkte jag kunde ta det här också):
  Det här är något som borde läsas i skolorna, inte nödvändigtvis som SD kritik, men som ett komplement till historia och en “förklaring” till nazismen. Det eskalerar fort.

 83. Älskar det jag läser. Intressant, tänkvärt och jävligt bra. Fortsätt, vill ha mer. Kör i vind.

 84. Fantastiskt välskrivet och tänkvärt.
  Delar på Facebook omgående
  Ha en trevlig helg
  /Peter

 85. Hur tänkte du avfärda alla de första och andra generationens invandrare som lägger sina röster på SD ? Vi Östeuropeer vet förmodligen mer om nazism än de flesta Svenskar. Vi är uppvuxna med att bildas om nazisternas svinerier mot våra ländet. Drygt 20 miljoner av medborgare i det som var mitt land fick sätta livet till …under nazisternas härjningar. De flesta Ryssar, Polacker, Jugoslaver etc i min generation har fått mycket omfattande bildning kring nazism och krig. Personligen känner jag inte igen något av det jag i åratal lärts hos SD. Det är enkelt att avfärda växande missnöje hos människor genom att kalla de nazister. Så gjorde kommunisterna i våra länder när det begav sig mot opositionen..då hette det “Solidarnosc rörelsen är ett antidemokratiskt och subversivt elemen” och de sim stödde rörelsen stignatiserades av dåtidens PK mobb på samma sätt som man idag stigmatiserar SD i Sverige. Det är fel väg att gå med tanke på att det är ett riksdagsparti med växande folkstöd….Fundera lite på det.

 86. Man skall ju komma ihåg att dagligtalsordet “Nazist” ju är en sammandragning av nationalsocialist och att det tyska partiet under den s.k. “Nazitiden” hade det fulla namnet NSDAP som står för “Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei”, alltså Nationalsocialistiska Tyska Arbetarpartiet. Så nog använde de sig av samma taktik genom att ha ett namn som ger en ton av demokrati och folklighet.

 87. Hur kan folk kalla detta ‘otroligt bra’ när hela inlägget är grundat på en felaktig iakttagelse?

 88. Jaha, så SD vill alltså skicka ut 90% av alla invandrare? Nja… Du har nog tolkat deras partiprogram lite fel. De vill sänka invandringen med 90%, inte kasta ut 90% av alla invandrare.

  Hela din text är liksom grundad på en tankevurpa som inte stämmer överens med verkligheten… Ugh.

 89. Måste man vara rasist eller nazist för att man vill bevara den svenska kulturen? Eller för att man anser att invandrare bör lära sig svenska -har i mitt arbete träffat andra generationens invandrare som knappt kan svenska – enligt min åsikt är språket ett måste för att kunna få en hyfsad utbildning och arbete, men jag har även träffat de som inom ett år kan tala nästan flytande svenska. Är det fel att man vill att de som kommer hit ska få den hjälp som de behöver och en meningsfull sysselsättning -Har träffat de som är hårt drabbade av trauma men de kan inte få hjälp, det är helt enkelt för långa vårdköer. Röda korset i malmö avisade en person med orden vi kan kanske ta emotdig om ett år. Är det då rasistiskt att tycka det är tragiskt när dessa människor sitter i sina lägenheter och sover på dagtid för att de pga trauma inte vågar sova när det är mörkt. Är det då rasistiskt motsäga att man tycker attvi inte ska ta emot fler än de vi kan ta hand om och hjälpa. Visst de lever kanske till skillnad från sina föräldrar bröder … men vilken kvalitet har de. Är det rasistiskt att måna om unga kvinnor som kommer hit för att i unga år bli bortgifta med en man som de aldrig träffat eller som är dubbelt så gammal… eller som en kvinna jag mötte som blev mördad för att hon ville leva som sina ” svenska ” kompisar. Är det rasistiskt att tycka att det är fel att vi inte kan skydda dem. Är det rasistiskt att tycka att vi bara borde ta hit det antal personer som vi faktiskt kan erbjuda en trygg bra framtid. Du kan gärna få följa med i verkligheten där denna rädsla och ångest är så tydlig, där vi i vårt ” välfärdsland” inte kan hjälpa dem. Den som tror att krigsskadade flyktingar kommer hit o vips så har de öppnat kvarterets pizzeria eller är har en rosenkindad unge som gått flera år i skolan här är ganska naiva. Är så trött på människor som faktiskt inte sett denna verklighet som inte pratat med dem och som inte varit med på minnesgudstjänst för en mördad ung kvinna som bara ropar rasist när någon annan har en avvikande uppfattning. Tror ni verkligen att dessa personer jag syftar på jublar och tycker att Sverige är himmelriket bara för att de får komma hit… de kommer för att få hjälp, vi sviker både dem och oss själva om vi inte kan ge den hjälpen. Vilket vi faktiskt i många fall inte kan…. om det innebär att invandringen måste begränsas så innebär inte det att man är rasist.

 90. min kollega berättade för någon dag sedan om ett par incidenter i hans dotters klass…. det handlade om en utlänsk pojke som retade henne varje dag och puttade på henne…. till slut så fick hon nog och spöade upp honom…. efter det så sa han inget mer till henne utan lät henne vara….. denna pojkens föräldar och flera av de “icke svenska” barnens föräldrar hotar dessutom klassföreståndarna till livet för att deras barn inte fått godkänt i vissa ämnen i skolan…… under utvecklingssamtalen så får inte heller Kvinnliga klassföreståndare vistas i samma rum som invandrarbarnens pappor…. då barnens pappor ser ner på kvinnor och tycker dom har lägre “rang” än män…. invandrarbarnen kan heller inte bli utkastade från klassrummet hur mycket dom än missköter sig .. pga hot ….. lärarna vågar alltså inte kasta ut dom från klassen…..

 91. Otroligt bra skrivet – tack! Problemet i världen är inte de onda utan de goda som låter de onda hållas. Jag önskar att fler vore som du, för de goda är långt fler än de onda, och att många fler ryter till – inte nödvändigtvis inlindat som du gör – mot SD och andra radikala fascistiska organisationer.

 92. Gillar verkligen det innovativa sätt du framför dina synpunkter på i inlägget, men höjdpunkten var nog ändå att se hur du besvarat kommentarerna. Mycket väl utfört!

 93. Till att börja med: JAG respekterar allas människors lika värde och ser mig som en person som vill andra väl. Jag är kristen och kommer (ÄNDÅ!) rösta SD nästa höst! (Helt otroligt!!?)

  Varför? Jo, eftersom SD är det enda egentliga partiet som på allvar diskuterar dessa frågor. Frågor som är obekväma. Eftersom den fullständigt ansvarslösa massinvandringspolitik som idag förs fram av samtliga partier utom SD. De är det enda egentliga, demokratiska (EJ rasistiskt!) de som med ett öppet hjärta granskar partiet utan förutfattade meningar kommer att se detta. Det som kallas rasism i media är egentligen kultur som små grodorna mm. SD värnar om den svenska kulturen. Jag vill mena att den svenska kulturen är värd lika mycket som andra länders. Att vi inte skall behöva radera ut vår bara för att vi hjälper människor i nöd. Alla kulturerna är lika värda så länge de respekterar de mänskliga rättigheterna. Detta sker dock ej i nuläget då muslimer systematiskt förtrycker judar i Malmö. Detta får vi inte höra något om eftersom det är en obekväm nyhet som sopas under mattan då den kan ge dåligt sken av muslimer. Borde inte en sådan sak vara mer oroväckande för ett samhälle?

  Då kommer vi in på debattklimatet som ..i dagens Sverige är genomruttet. ( Jag kommer förmodligen bli registrerad efter denna artikeln…brrr!) Att bara häva ur sig glåpord och vanligt förekommande förtryckande PK-ord har blivit på modet. Visst, man får tycka och säga vad man vill, MEN så länge man håller sig inom det PK-vänstern anser, sticker man ut det allra minsta blir man rättad/tillrättavisad och ombed att inrätta sig i PK-ledet, först en liten förmaning, och om detta inte skulle hjälpa blir det fas 2, social utfrysning, kanske via sociala medier.

  Politiken som bedrivs i dagens Sverige, hjälper EJ invandrare utan stjälper dem. De försätts i utanförskap genom arbetslöshet och Ghetton de, om än frivilligt, skapar. Indirekt skapas dessa dock av de styrande och ytterst av OSS som röstar fram dem. Självklart hade jag också bosatt mig jämte Norrmän om jag tvingats fly till Syrien och jag fick välja. Varför? Jo, därför att man söker sig till likasinnande. Samma språk. Samma kultur. Det är liksom meningen att vi skall hålla ihop. Oavsett vad PK-eliten säger. Eller varför blir det annars mer liv i nyheterna för några döda svenska turister/FN-soldater eller vad det vara månne än flotten i Bangladesh som gick till botten med 215 människor? Svara mig på det!

  För LITE invandrare?? OK! Var drar vi gränsen? Antal tack! 300.000/år? 500.000 eller kanske 1000.000=)p Då blir vi rejält berikade, Härligt!;) Alla skall ju med! Eller? Finns det en gräns för vad ett land kan klara av utan att det faller sönder tror du som skrivit denna artikel? Eller hur många kulturer man kan trycka ner i en mixer innan den exploderar?

  Jag vill att alla som läser här skall vara på det klara med att de som kommer hit som flyktingar eller skyddsbehövande bara är ett fåtal procent. De består av de som har råd att betala en människosmugglare. De fattiga och mest utsatta blir kvar i helvetet som kallas krig. Dem hjälper vi inte hit. Varför? SD vill utöka stöd till hjälp på plats och därmed nå ut till fler. Då kan familjen även bo kvar med vänner i sin egen miljö och land efter avslutad konflikt. De behåller sin kultur och sitt språk. Eller skall vi endast låta ‘de rika’ med utbildning fly och därmed dränera landet på utbildade människor? Ett sådant land har inga goda utsikter för återuppbyggnad.

 94. Intressant diskussion! Speciellt det som handlar om någon slags svensk kultur som mer överlägsen andra kulturer ungefär. Hmm, så då antar jag att nationalister skulle vara lite av experter på det här med svensk kultur eftersom det verkar som vissa av dem vet när någon inte utövar den här svenska kulturen. Svenska kulturvärden brukar beskrivas som solidaritet, jämlikhet och social rättvisa, som jag förstått det. Men om det är det som kännetecknar någon slags svenskhet verkar det inte som att SD anhängare lever efter? Tvärtom. Vilka ska vi skicka iväg, som inte lever upp till de här värdena?

  Jämlikhet mellan ursvenskar? Solidaritet mellan ursvenskar? Vilka är ursvenskar? Hur långt tillbaks i tiden ska vi sträcka oss till och vilka ska skickas tillbaka. Vallonättlingar är vi väl ett helt gäng i Sverige? Ojdå.

  Jag råkade av en slump hamna vid en badplats i somras där ett femtiotal nationalister hade ett möte. Detta stod i tidningen dagen efter, det var så jag fick reda på det. Det som upprörde mig, utan att jag visste vad det här var för människor, var att de betedde sig så respektlöst mot min väninna som jag var på plats med. De gick in på hennes tomt och in till hennes djur i en hage utan att fråga om lov. Hmm, borde inte nationalister i så fall bete sig som förebilder för “svenska kulturvärden”? Det är lite bakvänt alltihop.

 95. Du verkar ha fina humanistiska värderingar, det är något fint. Du har även en lite överlägsen ton, lite knepigare. Det finns alltid en historia som skapar en människa. Istället för att skriva sånt här dravel(som förvisso är underhållande) så försök att ta reda på varför människor röstar på SD, verkligen varför. Belyser man det kan vi kanske slippa sådana partier i riksdagen. Det finns alltid en orsak till ett beteende.

 96. Först måste jag säga att det var mycket bra skrivet.
  Sedan undrar jag vad du har för källor på procenten osv? Inte för att jag stödjer SD, utan för att jag absolut inte tänker acceptera att folk i min närhet röstar på ett sådant parti om procenten faktiskt är SÅ hög. I så fall vill jag ha en källa att trycka i ansiktet på dom. Hehe, men mycket bra skrivet.

 97. Helt underbart och stämmer mycket bra överens med min analys… jag tar det kort ett steg vidare och blandar in Alliansen i smeten… Varför? Jo för att förstärka det där du skrev om sjuka, homosexuella och andra som ligger vårt heliga Sverige till last… Faktum är ju att den politik som Alliansen driver också i mångt kan jämföras med Nazisternas framfart… skillnaden är att man låter folk göra jobbet själv istället för att gasa eller skjuta ihjäl folk så driver man in dom i skuggorna och låter dom själv ta livet av sig med piller eller annat… då har man ju ryggen fri liksom… jo man kanske har lite skuld i det då… men hen sköt sig ju själv i skallen, vi ger honom ju en fin begravning i en papplåda så det blir väl bra?

  Jag får rent av ont i magen av att veta att det är det här som mina barn kommer leva med i många år, mina barnbarn ännu längre… i värsta fall hinner jag också se eländet, kanske är jag en av dom där som till sist blåser skallen av mig i depression över att jag satt små människor till den här jävla världen, full av egotrippade rassar, fullständigt empatilösa politiker och ett samhälle där det är eliten som styr och folket får antingen följa eller bli avskiljda och ratade… Tack i alla fall för den här upplyftande texten, och om den så bara vänder en enda att se verkligheten så är det värt varenda minut du lagt på detta verk… TACK

 98. Oavsett om man tycker det var rätt eller fel från början att ta emot en massa människor borde det vara helt självklart att det är på tok för sent för att börja skicka ut folk nu. Ohanterlig skala, plain and simple. Det skulle bli ett sånt jävla larm och liv som vi i skyddade Sverige aldrig sett. Då blir det nog mindre entusiasm, när folk fattar att de måste göra jobbet också, men inte förän de står där i någons hus med en gråtande desperat familj att handskas med.

 99. Hej,
  Det är verkligen skönt att någon vill upplysa folk om sådana här “saker”. Men, snälla kom med lite källor. Det är skönt att läsa den men det är otroligt jobbigt att det inte finns några källor. Jag vet då inte alls om du bara hittar på eller om du har några källor. Ursäkta att jag kommer såhär men jag tycker att det du gör är jätte bra.

 100. 🙂
  Tack.
  Nu vill jag vara ett barn av i dag och fylla på med en massa tacksamma smilisar ( smajlisar? ) men låter på grund av min ålder bli.

 101. Tusen tack själv, vem du nu är.
  Otroligt roligt och smickrande att någon läser och blir berörd.
  🙂

 102. Jag känner så här.
  Det sätt du upplever din omvärld på, må så vara naturen runt knuten eller samtalstonen du har med din svärmor, hur hotas den?
  Det är ju inte så att älgen får pucklar för att det kommer hit folk från varmare breddgrader, eller hur?
  Och så det där med det “svenska”. Jag blir så trött.
  Det är väl fint och bra med våra traditioner och sånt, toppen till och med.
  Men det är ju lite som musik, tänker jag.
  När jag var liten gillade jag punk.
  Det gör jag fortfarande.
  Men det betyder ju inte att jag måste gå till kontoret klädd som jag gjorde då, eller hur?
  Konserverad.
  Färdig.
  Och redan då fanns det folk som ville liksom fastslå precis vad det var att vara punkare. Hur punk är du på en skala 1-100. Olle där borta är 58% punk.
  Trams tänker jag.
  Trams.
  Oavsett hur många kulturella attribut jag och punkmätarkillen delade var vi inte likadana.
  Så tror jag det är med vuxna och barn i dag med.
  Vi är.

  Och vadå “är vår kultur mindre värd?”
  Eh, nej?
  Det är ju inte förbjudet att äta fläskfärs eller fira jul. Eller har jag missat något?
  Men det där “vår” det känner jag liksom är fel angreppsätt på hela frågan.
  “Min” kultur skiljer sig som fan från min dotters kultur. Hon vet inte ens vem Lennart Hyland var. För henne är inte julafton synonymt med Arne Weisse. Det är helt okej för mig.
  Vi firar jul ihop.
  När jag säger “nygammalt” så är inte det första hon tänker på Bodens Hamboring. Det är också okej.
  Ibland pratar vi om de här olikheterna men för det mesta skiter vi i dem.

  Och slutligen nej.
  Det är inte demokrati om man tystar ett parti för att man inte håller med dem.
  Det är däremot en viktig, ja rent av grundläggande, jävla del av den att säga vad man tycker.
  Att kritisera.
  Det är inte att tysta.
  Det är att tala.

 103. “Vi har tagit emot ungefär 600 000 flyktingar och invandrare, som bör analyseras och lojalitetsprövas.

  90 % av dem kommer skickas hem.”

  Visste inte att SD hade planer på att skicka hem invandrare. Tack för att du upplyste mig. Skulle gärna se att du bidrog med en källa också 🙂

 104. Det där hyckleriet som du nämner, det där med Japan och Israel. Kul att du tar upp det.
  Det gör ju nämligen inte jag.
  Därför känns det lite konstigt att jag ska behöva stå till svars för det.
  Har jag skrivit att det är ok?
  Eller är det något du läser mellan raderna, något jag själv missat?
  Det vore i så fall tippentoppen om du pekar ut det åt mig så jag kan redigera texten.

  Och nej, du har rätt. Det skulle inte göra mig ett skit. Däremot skulle jag förvånat uttrycka “Nämen! Är de som bor i Israel inte israeler?” Mest för att jag trodde att just ordet “Israel” betyder “en som bor i Israel”.

  Och sen den sköna gamla bakrutedekalsklyschan om indianerna.
  Nu är det ju en jävla skillnad.
  Bara för att jag tycker att vi ska välkomna folk till vårt land tycker jag inte det var okej av Nazityskland att ockupera Frankrike.
  Det är nämligen en stor skillnad på att invadera ett land och på att flytta dit.
  På sådär väldigt, väldigt, väldigt grundläggande nivå.
  Och nej, jag tycker det är synd att inte östeuropeer inte släpps in. Bra att somalierna kommer.
  Men så tror jag ju inte på själva konceptet att sätta utsatta människor i kamp och konflikt med varandra.
  Tycker det är taskigt faktiskt.

 105. Hmmm…
  Jag skulle nog vilja säga att det är människor som invandrar, inte folkgrupper.
  Människor kan självklart skapa problem.
  Och det oavsett var på planeten de är födda eller var de bor.

 106. Hahaha åh. Tack du fina, vem du nu än är! Detta var så oerhört bra att jag inte riktigt vet hur jag ska vrida på mig för att formulera min tacksamhet 😀 Men tack!

 107. Kan vita invandrare aldrig heller vara ett problem, t ex som svenskar i Spanien, eller är vissa folkgrupper mer värda än andra?

 108. Samma gamla tjafs, men fortfarande hyckleri om att det är OK med ett israeliskt Israel och ett japanskt Japan där invandrare inte släpps in om de inte kan språket och anpassar sig.
  Jag antar att det inte skulle göra ett skit för dig om judar blev en minoritet i israel?
  Du tyckte kanske mångkultur och massinvandring var något bra för den amerikanska ursprungsbefolkningen?
  Dessutom så är inte Sverige “för alla” i dags läget om du trodde det, östeuropéer stängs ute bland annat för att ge förtur för somalier.
  Du skulle bara veta hur många det är som vill flytta till Sverige men inte får det, du kanske ska börja klaga på SAMTLIGA partier istället och kräva helt fri invandring?

 109. Jag håller helt och hållet med på delen där vi ska vara humana och bereda plats och hjälp åt människor i nöd. Inte heller tycker jag att vi ska slänga ut alla invandrare.

  Så är den biten avklarad.

  Men det där med kultur.

  Vi har en kultur, en del förminskar den till nubbe och sill, andra har mer vett än så och ser hela vår sociala kultur, vår natur, det vi bygger upp men också river ner och förändrar.
  Den här kulturen, hela den här kulturen får vi alltså inte värna om och be invandrare respektera? Vi får inte ställa det kravet menar du?
  Men vi, som bor här, vi ska respektera all kultur som invandrare för med sig och gömma undan, tvinga bort, tvinga fram, tysta, huga inför och be om ursäkt så fort vi stör deras kultur.
  Glöm nu inte att deras kultur inte heller bara handlar om griskött/nötkött eller ej utan även den sociala kulturen. Om du fördjupar dig lite mer i andras kulturer så finner du en hel del som inte riktigt kommer överens med delar av vår kultur. Så länge det handlar om mat och dryck kvittar det väl, jag skiter i om baconet inte får ligga i samma disk som halalkött. Men när det kommer till hur man behandlar människan, kvinnorna, barnen, djuren, naturen och respektera andras rättigheter till livet, tryggheten och sin egendom. Då krockar det ibland.
  Så varför kommer andras kultur före vår?

  Varför är svenskheten så skamlig?

  Varför är svensken mindre värd? För att vi redan “har det bra”?

  Varför är vår kultur mindre värd?

  Varför får vi inte tycka olika utan att stämplas som PK-pack eller nazister?

  Det är inte demokrati så länge man tystar ett parti bara för att man inte håller med.

  Det är inte demokrati så länge man kastar ord som “nazist” och “rasist” omkring sig så fort man är oense.

  Det räcker. Visa respeket och lyssna om ni vill att andra ska göra detsamma.

 110. Först vill jag tacka dig för att du läst min text och för att du dessutom tagit dig tid att kommentera den. Du är den förste att kommentera.
  🙂
  Tack.

  Men jag får känslan av att du missuppfattat min text.

  Jag kan, eller vill, inte alls bestämma hur du ska må när du ser en sådan tröja.
  Själv vill jag kräkas.
  Ofta rakt i ansiktet på den som bär tröjan.
  Jag tycker däremot inte att vi tagit emot för många invandrare. Tvärtom är jag av den uppfattningen att vi borde ta emot fler. Det finns många anledningar till det, såväl ekonomiska (vi klarar oss inte utan invandrare) och etiska (klart man ska få bosätta sig där man vill. I synnerhet om man lämnat sitt hemland på grund av att det genom krig, politiskt förtryck eller miljöförändringar etc försämrats och inte längre är ett bra land att bo i.) Alla människor har rätt till ett tryggt liv.

  Den “svenskhet” som till exempel SD talar sig varma för är också något som jag uppfattar som galet.
  En kultur fungerar liksom inte på det viset. Att den uppstår för att sen en vacker dag vara klar. Typ som en sko. “Oh, nu är skon färdig, jag kan använda den- det kunde jag ju inte innan.”
  Jag ser kultur som typ den ständigt utvecklande summan av intryck och åsikter människor delar. Delar på. Och delar med sig av.
  Att ens försöka bryta ut det som är särskilt “svenskt” ur en sån företeelse är inte bara tramsigt utan också omöjligt.
  Kulturen är på det viset lik en atom.
  För att se den och lyckas urskilja alla detaljer, precis var elektronen befinner sig så krävs det att atomen “dör”. Den är sin egen rörelse.
  Så snälla, läs igenom texten en gång till.
  Det jag vill ha sagt med texten är att Sverigedemokraterna, trots att de med ord, tar avstånd ifrån nazismen för en politik som kommer hantera människor på precis samma vis.
  Det är oundvikligt.
  Sen får de kalla sig demokrater bäst de vill.
  Om man bortser från det att de just för tillfället ställer upp som ett parti i allmänna val, så finns det ingenting i deras politik som jag uppfattar vara “demokratiskt”.
  Tvärtom är den nedlusad med, och genomsyrad av, totalitära idéer och en vidrig människosyn.

  Så till sist.
  Invandrare och invandringen har ingenting med vårt samhälles problem att göra.
  Däremot är jag övertygad om att de är en del av lösningen.

  -Jonas

 111. Menar du att jag ska må bra när jag ser folk med kläder där det står “ta inte min kultur, låt Sverige vara svenskt”? Jag tycker att man har tagit emot för många icke-svenskar men man kan inte säga att alla invandrare är kriminella. Jag är inte ute efter att ta Sverige från svenskarna eller se till att svenska kulturen försvinner. Det är svenskarna som inte tar hand om sin kultur, sina traditioner. En utlänning behöver inte göra något. Skyll inte allt på oss invandrare.

Kommentering stängd.