Finns de ens?

Är de ens ett parti?

Ja, Sverigedemokraterna alltså? Det är en fråga som gnagt mig ett par dagar. Det känns liksom lite mysko tycker jag. Så jag kollade med det allvetande Wikipedia, och ta mig tusan om det inte redan i första meningen avslöjades att de nog inte är det.
” Ett politiskt parti, eller bara parti, är en organiserad grupp personer som söker eller nyttjar politisk makt, exempelvis genom att delta i demokratiska val.[1] ”

För det är ju där i det första påståendet, eller definitionen, som det krackelerar. En organiserad grupp.
Det är de ju uppenbarligen inte. De har förlorat typ en sjättedel av sina mandat, och då inte som andra partier – i samband med, utan efter förra valet. Under den där perioden när man INTE röstar. Det är ju typ som rysk roulett på politisk nivå. En av sex röster på SD är oladdad, eller än värre – laddad med en fullfjädrad nazist eller annan idiot.
Jo, för så säger de i toppen. Att de har en massa idioter i partiet, idioter som de nu rensar ut.
Om inte ”idioterna” gjort sig av med partiet innan då.
Så, om så många av de som ställde upp som kandidater i förra valet inte vad Sverigedemokraterna anser vara lämpliga, finns de då ens?
För det är ju det där som Wikipedia inleder med ”en organiserad grupp”, det tycks de ju inte vara.
De är ju något annat.
Partiet har ju knappt ens ett ungdomsförbund. Jo, alltså de har ett ungdomsförbund, men det är inte så att de tycker likadant. De delar inte ideologi. Partistyrelsen och ungdomsförbundet typ tokbråkar.
Det känns ju inte heller särskilt organiserat, att de har ett ungdomsförbund som enligt partiledningen ”inte delar partiets värdegrund”. Jag menar, VÄRDEGRUND. Det är ju liksom hela konkarongen.
Inte att ungdomsförbundet ser annorlunda på bostadspolitiken, eller studiemedel. Värdegrund.
Värdegrunden är ju det man baserar hela sin politik på. Man skulle kunna säga att politiken partiet för är ett sätt att bygga samhället på denna värdegrund. Som SD och SDU inte delar. Då är det väl typ två olika partier? Ja, inte är det “en organiserad grupp”. Två, eller fler, grupper.
Och riksdagsledamöterna, det är väl de som är där den ”organiserade grupp” som utgör partiet.
Inte alls.
Där sitter en brokig samling människor, med olika tycken och tankar. Den ene mer radikal än den andre. Det visade sig ju alldeles efter valet att inte ens partistyrelsen delade partiets värdegrund.

Så då är frågan jag ställer, vad är de? Egentligen?
För ett parti vars politik och värdegrund inte är representativ för de kommunalt förtroendevalda, riksdagsledamöterna, ungdomsförbundet eller ens partistyrelsen. Vad är de då?
De är ju typ ingenting.
Själva hävdar de att de är Sveriges tredje största parti.
Och folk röstar på dem.
Fast de egentligen inte finns.